Search
Search
Close this search box.

Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja i liječenje ovisnosti

KONTAKTI

Voditeljica: Karmen Jureško, dr. med., spec.psihijatar, subspecijalist bolesti ovisnosti,subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije
Tel: 051/327-160
E-mail: karmen.juresko@zzjzpgz.hr


Zamjenik voditeljice Odjela: doc. dr.sc. Darko Roviš, prof.
E-mail: darko.rovis@zzjzpgz.hr


Glavna sestra odjela
Aleksandra Ristić
, prvostupnica sestrinstva
E-mail: aleksandra.ristic@zzjzpgz.hr

U skladu s dobro poznatom definicijom Svjetske zdravstvene organizacije koja zdravlje ne svodi na puko nepostojanje bolesti, već ga opisuje kao stanje potpunog fizičkog, mentalnog, duhovnog i socijalnog blagostanja, Odjel svojim djelovanjem zahvaća višestruka područja:

  • promicanje mentalnog zdravlja, tj. jačanje kapaciteta za suočavanje sa svakodnevnim izazovima i povećanje otpornosti, s naglaskom na rane intervencije u školskoj dobi;
  • prevenciju mentalnih poremećaja koji postaju sve veći i teži javnozdravstveni problem i u svjetskim razmjerima, s posebnim naglaskom na prevenciji bolesti ovisnosti, kako supstancijalnih, tako i tzv. novih, kao što su npr. kockanje i klađenje, ovisnost o internetu i sl.
  • vanbolničko liječenje bolesti ovisnosti, kroz izravan individualan i grupni rad s ovisnim osobama i njihovim obiteljima, kao i povećavanje svjesnosti o problemu i smanjenje stigmatizacije ovisnosti u općoj populaciji.

Rizična ponašanja i mentalno zdravlje srednjoškolaca PGŽ 2019

Odjel čine:

Skip to content