Search
Search
Close this search box.

Dolazak u savjetovalište i ginekološku ambulantu možete dogovoriti srijedom od 13:30 do 14:30 sati na broj telefona: 051/631-107.

Ginekološka ambulanta radi utorkom u popodnevnoj smjeni.

Savjetovalište za reproduktivno zdravlje i ginekološka ambulanta

Savjetovalište za reproduktivno zdravlje i ginekološka ambulanta djeluju u sklopu Centra za mlade – Savjetovališta otvorenih vrata, koji su nadstandard Odjela školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Djeluju na adresi: Rijeka, Zametska  63/1.

Savjetovalište je namijenjeno prvenstveno učenicama i studenticama koje nemaju svog izabranog ginekologa, a pogotovo ako se školuju izvan mjesta prebivališta. Učenice i studentice u ovo savjetovalište mogu doći bez uputnice te bez straha i srama od stigmatizacije okoline, same ili u pratnji partnera, prijateljice, roditelja.

Pored sistematskih ginekoloških pregleda, uzimanja PAPA testa, pretraga na HPV i druge spolno prenosive infekcije, ultrazvučnog pregleda, učenice i studentice te njihovi partneri ovdje uvijek dobiju primjereni savjet. Savjetovanje može uključivati  informiranje o spolnom razvoju, menstrualnom ciklusu i njegovim poremećajima, rizičnom spolnom ponašanju, spolno prenosivim bolestima, njihovim komplikacijama i posljedicama, kontracepciji te metodama planiranja obitelji.

Skip to content