Search
Search
Close this search box.

Odsjek za informatiku

KONTAKT I INFORMACIJE

Voditelj odsjeka:
Davor Majstorović, bacc.inf.

e-mail: info@zzjzpgz.hr

mob: 091 360 00 77

Odsjek za informatiku u Uredu ravnateljstva Zavoda za javno zdravstvo ima ključnu ulogu u osiguravanju informacijske infrastrukture i razvoju informacijskih sustava koji podržavaju pružanje zdravstvenih usluga. Ovaj odsjek djeluje kao ključna veza između tehnologije i zdravstvene skrbi te sudjeluje u uspostavi učinkovite razmjene podataka, poboljšanju komunikacije unutar Zavoda i modernizaciji zdravstvenih usluga.

Jedna od ključnih zadaća Odsjeka za informatiku je upravljanje informacijskom infrastrukturom Zavoda za javno zdravstvo. To uključuje osiguravanje stabilnog i sigurnog rada računalnih sustava, mrežne infrastrukture, baza podataka te upravljanje IT resursima i licencama. Također, odsjek se brine o zaštiti podataka i osiguravanju sigurnosti informacija, što je od iznimne važnosti u zdravstvenom sektoru s obzirom na osjetljivost zdravstvenih podataka pacijenata.

Važna uloga Odsjeka za informatiku je i razvoj te implementacija informacijskih sustava koji podržavaju rad Zavoda za javno zdravstvo, što uključuje implementaciju elektroničkih zdravstvenih zapisa, e-uputnice te ostale tehnološke alate koji poboljšavaju dostupnost, kvalitetu i brzinu pružanja zdravstvenih usluga. Ovi sustavi omogućavaju praćenje zdravstvenih indikatora, evidenciju podataka o pacijentima te podržavaju istraživanja i epidemiološke studije.

Odsjek za informatiku pruža edukaciju i podršku korisnicima u korištenju informacijskih sustava te sudjeluje u projektima digitalne transformacije i modernizacije zdravstvenih usluga. Kroz suradnju s internim Odjelima Zavoda za javno zdravstvo, Odsjek za informatiku osigurava integraciju informacijskih sustava, što doprinosi boljoj koordinaciji i komunikaciji unutar Zavoda.

Odsjek za informatiku prati najnovije trendove u području informacijske tehnologije u zdravstvu kako bi osigurao da Zavod za javno zdravstvo koristi najbolje moguće tehnološke alate za poboljšanje svojih usluga i postizanje najboljih zdravstvenih ishoda za zajednicu.

Zaključno, Odsjek za informatiku u Uredu ravnateljstva Zavoda za javno zdravstvo ima ključnu ulogu u modernizaciji zdravstvenog sustava putem upravljanja informacijskom infrastrukturom, razvoja i implementacije informacijskih sustava te osiguravanja sigurnosti informacija. Njihov rad omogućava učinkovitu razmjenu podataka, podržava istraživanja i epidemiološke studije te doprinosi poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga. Kroz edukaciju korisnika, integraciju informacijskih sustava i praćenje najnovijih tehnoloških trendova, Odsjek za informatiku osigurava da Zavod za javno zdravstvo koristi suvremene tehnološke alate kako bi se osiguralo pružanje visokokvalitetne zdravstvene skrbi za zajednicu. Njihov kontinuirani rad doprinosi unaprjeđenju zdravstvenog sustava i poboljšanju zdravlja stanovništva te je neizostavan dio suvremenog javnozdravstvenog sustava.

Skip to content