Search
Search
Close this search box.

Obilježavanje Dana preventive na Korzu

U subotu, 20. svibnja održano je zajedničko obilježavanje Dana preventive na Korzu u suorganizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Dani preventive obilježeni su zajedničkom javnozdravstvenom akcijom vodećih zdravstvenih ustanova u županiji te istoimenom izložbom postamenata na kojoj su predstavljeni povijest i značaj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, KBC-a Rijeka, Thalassotherapije Crikvenica, Thalassotherapije Opatija, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci, Medicinskog fakulteta u Rijeci, Psihijatrijske bolnice Lopača, Lječilišta Veli Lošinj, Županijske specijalne bolnice „Insula“ Rab.

U sklopu javnozdravstvene akcije građani su mogli dinamometrom izmjeriti jačinu stiska šake, dobiti savjetovanje i prehrambene smjernice za djecu oboljele od celijakije i šećerne bolesti, izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi, dobiti različita specijalistička savjetovanja, ali i prošetati uz pratnju fizioterapeuta u sklopu „Thalasso Cardio Walk“-a.

Pored javnozdravstvenih ustanova, u javnozdravstvenoj akciji sudjelovali su i Liga protiv raka PGŽ, Savez invalidskih ILCO društava Hrvatske, Udruga „Srce za nju“, Udruga žena operiranih dojki „Nada“ i Gradsko društvo Crveni Križ Rijeka.

U sklopu akcije obilježen je i Dan plavog irisa te je  održana i demonstracija pravilnog postupka reanimacije na modelu, ali i demonstracija samopregleda grudi na ženskom torzu.

Građani su pozdravili ovakvu zajedničku javnozdravstvenu akciju na kojoj su na jednom mjestu mogli dobiti cijeli niz besplatnih zdravstvenih usluga i savjeta.

Dani preventive nastavljaju se na Svjetski dan zdravlja čija je ovogodišnja tema 75 godina unapređenja javnog zdravstva pod motom „Zdravlje za sve“ s naglaskom na suradnju i usmjeravanje pažnje na uspjehe javnog zdravstva koji su poboljšali kvalitetu života tijekom posljednjih sedam desetljeća.

Zajedničkom obilježavanju prisustvovali su ravnatelji i predstavnici vodećih zdravstvenih ustanova s područja Primorsko-goranske županije te predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i suradnih udruga.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content