Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ obilježava Svjetski dan zdravlja nizom aktivnosti: od predavanja kineske znanstvenice do velikog obilježavanja i iznenađenja na Korzu

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u travnju obilježava Svjetski dan zdravlja nizom javnozdravstvenih aktivnosti. U četvrtak, 06. travnja u NZZJZ PGŽ Ispostavi Delnice u zgradi Općine održat će se mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, a 7. travnja građani će moći izmjeriti tlak na Krku i Rabu. Također, Rabljani će istog dana osim mjerenja tlaka moći izmjeriti šećer u krvi te dobiti zdravstvene i nutricionističke savjete.

U petak, 14. travnja u predavaoni br. 2 Medicinskog fakulteta u Rijeci održat će se predavanje kineske znanstvenice Yarong Chen s Pekinškog Sveučilišta za strane studije NR Kine. Renomirana kineska znastvenica doktorirala je na temu dr. Andrije Štampara, a riječki će studenti i ostala zainteresirana publika imati priliku poslušati predavanje pod nazivom „Andrija Štampar as a pioneer of global health: predicament and legacy“ putem MS Teamsa.

U subotu, 15. travnja Svjetski dan zdravlja obilježit će se nizom aktivnosti u jutarnjim satima na Korzu. U suradnji s ostalim zdravstvenim ustanovama s područja Primorsko-goranske županije, suradnim udrugama i partnerima svi građani moći će besplatno izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi, dobiti zdravstvene savjete te prisustvovati demonstraciji postupka oživljavanja. Zdravstveni djelatnici građanima će dijeliti i edukativne materijale te zdravstvene savjete, a NZZJZ PGŽ pripremio je i veliko iznenađenje za sve građane koji se budu zatekli na Korzu!

Također, u subotu će se u Opatiji održati festival nordijskog hodanja i pješačenja na kojem će svi zainteresirani moći prošetati i napraviti korak naprijed prema zdravijem načinu života.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content