NZZJZ PGŽ obilježava Svjetski dan zdravlja nizom aktivnosti: od predavanja kineske znanstvenice do velikog obilježavanja i iznenađenja na Korzu

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u travnju obilježava Svjetski dan zdravlja nizom javnozdravstvenih aktivnosti. U četvrtak, 06. travnja u NZZJZ PGŽ Ispostavi Delnice u zgradi Općine održat će se mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, a 7. travnja građani će moći izmjeriti tlak na Krku i Rabu. Također, Rabljani će istog dana osim mjerenja tlaka moći izmjeriti šećer u krvi te dobiti zdravstvene i nutricionističke savjete.

U petak, 14. travnja u predavaoni br. 2 Medicinskog fakulteta u Rijeci održat će se predavanje kineske znanstvenice Yarong Chen s Pekinškog Sveučilišta za strane studije NR Kine. Renomirana kineska znastvenica doktorirala je na temu dr. Andrije Štampara, a riječki će studenti i ostala zainteresirana publika imati priliku poslušati predavanje pod nazivom „Andrija Štampar as a pioneer of global health: predicament and legacy“ putem MS Teamsa.

U subotu, 15. travnja Svjetski dan zdravlja obilježit će se nizom aktivnosti u jutarnjim satima na Korzu. U suradnji s ostalim zdravstvenim ustanovama s područja Primorsko-goranske županije, suradnim udrugama i partnerima svi građani moći će besplatno izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi, dobiti zdravstvene savjete te prisustvovati demonstraciji postupka oživljavanja. Zdravstveni djelatnici građanima će dijeliti i edukativne materijale te zdravstvene savjete, a NZZJZ PGŽ pripremio je i veliko iznenađenje za sve građane koji se budu zatekli na Korzu!

Također, u subotu će se u Opatiji održati festival nordijskog hodanja i pješačenja na kojem će svi zainteresirani moći prošetati i napraviti korak naprijed prema zdravijem načinu života.


ARHIVA NOVOSTI

DAN PLAVIH IRISA

Dan plavih irisa, dan posvećen osobama oboljelim od raka debelog crijeva. Rak debelog crijeva može se izliječiti ako se otkrije

Skip to content