Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ brine o zdravlju svojih djelatnika

U ponedjeljak, 6. listopada 2023. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije održao je proširenu sjednicu Stručnog vijeća s temom predavanja o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Predavanje je održano u suradnji s Udrugom žena operiranih dojki Nada – Rijeka, a bilo je namijenjeno svim zaposlenicima NZZJZ PGŽ te je dio sustavnog djelovanja Zavoda u smjeru unapređenja preventivnih javnozdravstvenih aktivnosti usmjernih prema vlastitim zaposlenicima.

Sjednicu je otvorila predsjednica Stručnog vijeća NZZJZ PGŽ prof.dr.sc. Sandra Pavičić Žeželj, a predavanje o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke održale su prim. Helena Glibotić Kresina, dr.med., spec. javnog zdravstva i prim. Svjetlana Gašparović Babić, dr.med., spec. javnog zdravstva iz NZZJZ PGŽ.

Zaposlenici NZZJZ PGŽ imali su priliku saznati više informacija o raku dojke, primarnoj i sekundarnoj prevenciji, čimbenicima rizika te provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke koji je upravo proizašao iz NZZJZ PGŽ kao županijski preventivni program te je kasnije podignut na nacionalnu razinu. Prikazan je i edukativni video o samopregledu dojki  i koraci samopregleda dojki na pokaznom modelu ženskog torza.


Samopregledi dojki, kao i preventivni pregledi jako su važni jer se rak može otkriti na vrijeme, a u ranoj fazi bolesti izlječenje je čak i iznad 90 posto. Pročitajte više o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content