Search
Search
Close this search box.

NESUKLADNI UZORCI VODE ZA LJUDSKU POTROŠNJU NA PODRUČJU GORSKOG KOTARA – GORAČI, PLEŠCE, DONJI ŽAGARI

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije je u sklopu Monitoringa Ministarstva zdravstva, dana 13.05.2024. godine uzorkovao vodu za ljudsku potrošnju na sljedećim lokacijama Gorskog kotara: 

  • GORAČI
  • PLEŠCE
  • DONJI ŽAGARI

Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju (NN br. 30/23.) uzorci prema ispitivanim parametrima nisu sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analiza i monitorinzima vode za ljudsku potrošnju (NN br. 64/23., NN br. 88/23.) zbog bakteriološkog onečišćenja.

S obzirom da postoji rizik za zdravlje ljudi koji bi bez daljnje obrade pili takvu vodu, korisnicima u navedenim zonama opskrbe preporučuje se konzumacija provjereno zdravstveno ispravne vode, pakirane ili iz drugih opskrbnih izvora ukoliko se iz istih može osigurati zdravstveno ispravna voda namijenjena ljudskoj potrošnji.

Ako se ipak koristi voda iz javnog vodovoda, preporučuje se prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome u istim posudama u kojima je prokuhavanjem postignut solidan dezinfekcijski učinak.

Ovu mjeru je potrebno provoditi dok sanacijom ne bude postignut učinak potvrđen slijedećim negativnim mikrobiološkim nalazom vode za ljudsku potrošnju iz javnog vodoopskrbnog sustava o čemu će nadležne službe pravovremeno obavijestiti stanovništvo.

ARHIVA NOVOSTI

SUKLADNI UZORCI NA PODRUČJU GRADA ČABRA

Ponovljenim uzorkovanjem vode za ljudsku potrošnju dana 27.05.2024. u mjestima Donji Žagari, Plešce i Gorači ustanovljeno je da su uzorci SUKLADNI Pravilniku o parametrima

NATJEČAJ ZA SPECIJALIZACIJU

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije raspisao je Natječaj za upućivanje doktora medicine na specijalizaciju iz: Pisane prijave na

Ospice

Zadnjih mjeseci se bilježi povećan broj oboljelih od ospica u Europi, a pogotovo u nama susjednim zemljama (BIH , Srbija

Skip to content