Na Viškovu održana tribina o skorom početku projekta „Sanacija jame Sovjak“

U srijedu i četvrtak, 06. i 07. srpnja 2023. godine održana je prezentacija namijenjena mještanima Općine Viškovo pod nazivom „Trenutno stanje i planiranje aktivnosti na projektu Sanacija jame Sovjak“, s ciljem pravodobnog informiranja javnosti o planiranim aktivnostima.

Na tribini su govorili stručnjaci iz projektnog tima te je prezentirana prva etapa sanacije koja ne uključuje iskop opasnog otpada.

Ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije sudjelovao je i Goran Crvelin, dipl.sanit.ing koji je javnosti prezentirao mjerne postaje i mobilnu aplikaciju za praćenje kakvoće zraka.

Podsjetimo, radovi na projektu sanacije jame Sovjak započinju u petak, 7. srpnja 2023. godine, a u sklopu projekta sanirat će se i otkloniti 250.000 kubnih metara raznog otpada iz vremena kada nisu postojali odgovarajući propisi zaštite okoliša te je lokacija korištena bez primjene ikakvih tehničkih mjera zaštite okoliša i postojanja potrebne komunalne infrastrukture.


ARHIVA NOVOSTI

SUKLADNI UZORCI Mrkopalj i Skrad

Nakon ponovljenog uzorkovanja dana 24.08. 2023. u mjestima Mrkopalj i Skrad laboratorijskom analizom ustanovleno je da su svi uzorci SUKLADNI

Skip to content