Ambulanta školske medicine u osnovnoj školi u Malom Lošinju dobila vagu s visinomjerom

U četvrtak, 19. siječnja ambulanti školske medicine koja se djeluje u prostorijama Osnovne škole Mario Martinolić u Malom Lošinju svečano je uručena vaga s visinomjerom, a ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije primopredaji je prisustvovala voditeljica NZZJZ PGŽ – Ispostava Mali Lošinj Senka Stojanović, spec.epid.

Vaga s visinomjerom kupljena je prikupljenim sredstvima u sklopu humanitarne akcije tijekom adventa u Malom Lošinju za vrijeme održavanja dječjih priredbi i prikupljanja donacija za dječje radove. Voditeljica NZZJZ PGŽ – Ispostava Mali Lošinj Senka Stojanović, spec. epid. zahvalila se Gradu Mali Lošinj, ravnateljici OŠ Mario Martinolić Mali Lošinj Oliveli Franko, predsjednici Društva naša djeca Jadranki Hoffman i volonterima, ali i djeci, učiteljima, profesorima, odgojiteljima koji su izrađivali radove, odgojiteljima i djeci u vrtiću te svim organizacijama koji su donirali sredstva.

„U Malom Lošinju, osim ambulante školske medicine koja se nalazi u prostorijama Osnovne škole Mario Martinolić, djeluje i ambulanta školske medicine u sklopu Ispostave Mali Lošinj NZZJZ PGŽ pa slobodno možemo reći da s dvije ambulante zapravo imamo nadstandard. Velika je prednost da se sistematski pregledi, skrininzi i cijepljenja odvijaju baš u ovoj ambulanti u sklopu Osnovne škole Mario Martinolić, no nedostajala nam je ispravna vaga s visinomjerom koja je neophodna kod sistematskih pregleda i nužna  za otkrivanje sve veće pretilosti kod djece te savjetovališni rad s ciljem njena smanjenja.“ – kazala je Senka Stojanović, spec.epid.


ARHIVA NOVOSTI

DAN PLAVIH IRISA

Dan plavih irisa, dan posvećen osobama oboljelim od raka debelog crijeva. Rak debelog crijeva može se izliječiti ako se otkrije

Skip to content