Search
Search
Close this search box.

Ambulanta školske medicine u osnovnoj školi u Malom Lošinju dobila vagu s visinomjerom

U četvrtak, 19. siječnja ambulanti školske medicine koja se djeluje u prostorijama Osnovne škole Mario Martinolić u Malom Lošinju svečano je uručena vaga s visinomjerom, a ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije primopredaji je prisustvovala voditeljica NZZJZ PGŽ – Ispostava Mali Lošinj Senka Stojanović, spec.epid.

Vaga s visinomjerom kupljena je prikupljenim sredstvima u sklopu humanitarne akcije tijekom adventa u Malom Lošinju za vrijeme održavanja dječjih priredbi i prikupljanja donacija za dječje radove. Voditeljica NZZJZ PGŽ – Ispostava Mali Lošinj Senka Stojanović, spec. epid. zahvalila se Gradu Mali Lošinj, ravnateljici OŠ Mario Martinolić Mali Lošinj Oliveli Franko, predsjednici Društva naša djeca Jadranki Hoffman i volonterima, ali i djeci, učiteljima, profesorima, odgojiteljima koji su izrađivali radove, odgojiteljima i djeci u vrtiću te svim organizacijama koji su donirali sredstva.

„U Malom Lošinju, osim ambulante školske medicine koja se nalazi u prostorijama Osnovne škole Mario Martinolić, djeluje i ambulanta školske medicine u sklopu Ispostave Mali Lošinj NZZJZ PGŽ pa slobodno možemo reći da s dvije ambulante zapravo imamo nadstandard. Velika je prednost da se sistematski pregledi, skrininzi i cijepljenja odvijaju baš u ovoj ambulanti u sklopu Osnovne škole Mario Martinolić, no nedostajala nam je ispravna vaga s visinomjerom koja je neophodna kod sistematskih pregleda i nužna  za otkrivanje sve veće pretilosti kod djece te savjetovališni rad s ciljem njena smanjenja.“ – kazala je Senka Stojanović, spec.epid.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content