Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ sudjelovao na stručnom skupu o mentalnom zdravlju djece i mladih

U ponedjeljak, 27. veljače u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održan je međužupanijski stručni skup o mentalnom zdravlju djece i mladih na kojem su ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije sudjelovali zamjenica ravnatelja prim. Nataša Dragaš-Zubalj, dr.med , Sandro Kresina, dr.med., dr.sc. Darko Roviš i Andrea Mataija – Redžović, prof.

Cilj održavanja stručnog skupa bila je edukacija stručnih suradnika škola o sve raširenijem problemu mentalnog zdravlja djece i mladih te razmjena iskustava o prevenciji ovog javnozdravstvenog problema na području Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije.

Prim. Nataša Dragaš- Zubalj, dr.med. u svojem izlaganju osvrnula se na sve veće prepoznavanje problema s mentalnim zdravljem s kojima se susreće najranjivija skupina društva – djeca i mladi te je naglasila da NZZJZ PGŽ kontinuirano ulaže napore u preventivne i kurativne mjere. Pravovremeno reagiranje i podrška sustava od iznimne su važnosti jer neprepoznavanje problema s mentalnim zdravljem kod djece dovodi do ozbiljnijih mentalnih poremećaja u kasnijoj životnoj dobi i dalekosežnih posljedica za zajednicu.

NZZJZ PGŽ nedavno je javnosti predstavio promotivno-edukativni film Mentalno zdravlje koji nastoji potaknuti djecu i mlade ljude da, ako za to osjete potrebu, bez odlaganja potraže stručnu pomoć, a u sklopu kampanje podizanja svjesnosti o problemima mentalnog zdravlja predstavljen je i Vodič savjetovališta za mentalno zdravlje koji objedinjuje tijela i institucije koji stručnoj javnosti, ali i građanima, stoje na raspolaganju u vidu pružanja psihološke pomoći i savjeta.

Djeci i mladima s područja Primorsko-goranske županije dostupna je besplatna psihološka pomoć u Savjetovalištu za mlade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a popis njihovih lokacija te radno vrijeme nalazi se ovdje.

ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content