Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ kreće s cijepljenjem studenata protiv raka – saznajte gdje i kako se cijepiti protiv HPV-a

Odjel školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci pokreće dana 14.12.2022. javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv HPV-a za studente.


Cijepljenje će se provoditi u ambulanti na Kampusu (Rijeka, Radmile Matejčić 5) i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ (Rijeka, Krešimirova 52 a), od 8:00 – 19:00 sati, a zainteresirani studenti će se cijepiti s devetvalentnim cjepivom protiv HPV-a. Cjepivo je registrirano za sve osobe od 9 godina nadalje. U Hrvatskoj je cjepivo besplatno i primjenjuje se kao gender neutral te se preporučuje do 25 godina starosti.


S obzirom da se potpuna zaštita postiže cijepljenjem s 3 doze cjepiva, iduće doze cjepiva studenti će moći primiti u veljači i lipnju 2023. godine. Obavijest o idućem terminu dobit će pri dolasku na 1. dozu cjepiva, odnosno 14.12.2022. te kasnije uobičajenim kanalima komunikacije unutar Sveučilišta.

Prije dolaska na cijepljenje potrebno je sa sobom donijeti ispunjeni obrazac, a link za prijavu i više informacija o cijepljenju protiv HPV-a moguće je pronaći ovdje.

ARHIVA NOVOSTI

Skip to content