NZZJZ PGŽ kreće s cijepljenjem studenata protiv raka – saznajte gdje i kako se cijepiti protiv HPV-a

Odjel školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci pokreće dana 14.12.2022. javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv HPV-a za studente.


Cijepljenje će se provoditi u ambulanti na Kampusu (Rijeka, Radmile Matejčić 5) i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ (Rijeka, Krešimirova 52 a), od 8:00 – 19:00 sati, a zainteresirani studenti će se cijepiti s devetvalentnim cjepivom protiv HPV-a. Cjepivo je registrirano za sve osobe od 9 godina nadalje. U Hrvatskoj je cjepivo besplatno i primjenjuje se kao gender neutral te se preporučuje do 25 godina starosti.


S obzirom da se potpuna zaštita postiže cijepljenjem s 3 doze cjepiva, iduće doze cjepiva studenti će moći primiti u veljači i lipnju 2023. godine. Obavijest o idućem terminu dobit će pri dolasku na 1. dozu cjepiva, odnosno 14.12.2022. te kasnije uobičajenim kanalima komunikacije unutar Sveučilišta.

Prije dolaska na cijepljenje potrebno je sa sobom donijeti ispunjeni obrazac, a link za prijavu i više informacija o cijepljenju protiv HPV-a moguće je pronaći ovdje.

ARHIVA NOVOSTI

DAN PLAVIH IRISA

Dan plavih irisa, dan posvećen osobama oboljelim od raka debelog crijeva. Rak debelog crijeva može se izliječiti ako se otkrije

Skip to content