Search
Search
Close this search box.

Udruženim snagama u promicanju zdravih stilova života

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije 6. ožujka 2024. godine potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji za promicanje zdravih stilova života i sporta koji predstavlja važan korak u jačanju međusobne suradnje, ali i u stvaranju zdravijeg okruženja za građane naše županije.

Sporazum su potpisali ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Željko Linšak i predsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Veljko Karabaić.

Sporazum utemeljen na zajedničkim ciljevima postavlja temelje jačanja suradnje između sektora zdravstva i sporta. Ova sinergija ima za cilj dodatno motivirati građane na aktivan život, istovremeno ostvarujući pozitivan utjecaj na njihovo zdravlje.

Predmet suradnje je intenziviranje aktivnosti usmjerenih na poticanje tjelesne aktivnosti, posebno među djecom, mladima, osobama s teškoćama i građanima s invaliditetom, a naglasak će biti na promicanju sportsko-rekreacijskih aktivnosti te edukaciji o važnosti zdravih životnih navika.

Kroz ovu suradnju, Zavod i Zajednica zajednički će sudjelovati na javnozdravstvenim projektima i programima koji bi trebali rezultirati povećanom svijesti građana o važnosti redovite tjelesne aktivnosti te poboljšanje općeg zdravlja.


ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content