Search
Search
Close this search box.

U Opatiji i Crikvenici ovaj tjedan održava se edukativni program PoMozi Da

U ponedjeljak, utorak i srijedu, odnosno 19., 20., i 21. veljače 2024. u Crikvenici te u utorak, srijedu i četvrtak 20.,21. i 22. veljače 2024. godine u Opatiji održat će se edukacije napredne razine programa PoMoZi Da.

Crikvenički program edukacija održat će se u Srednjoj školi “dr. Antuna Barca” Crikvenica, a za sve sudionike Grad Crikvenica osigurala je i obrok. Opatijski program održat će se u Osnovnoj školi “Rikarda Katalinića Jeretova” Opatija.

Edukativni program PoMoZiDaje program zdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnoga zdravlja djece i mladih namijenjen učiteljima i nastavnicima te svim ostalim odgojno-obrazovnim djelatnicima.

Program pruža skup znanja i vještina koji odgojno-obrazovnim djelatnicima u njihovom svakodnevnom radu mogu olakšati prepoznavanje problema mentalnoga zdravlja učenika, ali i olakšati pristupanje i pružanje potrebne podrške učeniku s problemom te informiranje i poticanje na prihvaćanje stručne pomoći.

Programom su obuhvaćeni depresivno-anksiozni problemi kod djece i mladih te s njima povezani problemi samoozljeđivanja, razmišljanja o samoubojstvu, gubitka i tugovanja.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content