Search
Search
Close this search box.

Snimljen promotivno-edukativni film o Savjetovalištu za mlade NZZJZ PGŽ i mentalnom zdravlju djece

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Kanal Ri i učenici OŠ Kantrida zajedničkim snagama snimili su promotivno-edukativni film „Mentalno zdravlje“ s ciljem podizanja svjesnosti o ovom rastućem javnozdravstvenom problemu i važnosti mentalnog zdravlja.

Mentalno zdravlje jednako je važno kao i ono fizičko, ali problemi povezani s njim često ostaju neprepoznati te nailaze na društvenu stigmu i osudu, što je posebno izraženo u dječjoj i adolescentskoj dobi.

Pravovremeno uočavanje problema te pružanje adekvatne stručne pomoći i podrške sustava, ali i razbijanje mitova i stigmi o problemima povezanim s mentalnim zdravljem, smanjuju mogućnost razvoja mentalnih poremećaja u kasnijoj životnoj dobi te imaju dalekosežne pozitivne učinke na društvo u cjelini.

Djeci i mladima s područja Primorsko-goranske županije dostupna je besplatna psihološka pomoć  u Savjetovalištu za mlade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije koje djeluje u Rijeci, Delnicama, Cresu, Lošinju, Rabu i Krku, a pomoć je moguće potražiti i u Ambulanti za mentalno zdravlje i psihološkom savjetovalištu u Studentskoj ulici i Studentskoj psihijatrijskoj ambulanti na Kampusu te u ordinaciji školskih liječnika. Popis savjetovališta iz područja mentalnog zdravlja i kontakt brojeve telefona možete pronaći u „Vodiču savjetovališta u Primorsko-goranskoj županiji“ na web-stranici NZZJZ PGŽ.


ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content