Snimljen promotivno-edukativni film o Savjetovalištu za mlade NZZJZ PGŽ i mentalnom zdravlju djece

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Kanal Ri i učenici OŠ Kantrida zajedničkim snagama snimili su promotivno-edukativni film „Mentalno zdravlje“ s ciljem podizanja svjesnosti o ovom rastućem javnozdravstvenom problemu i važnosti mentalnog zdravlja.

Mentalno zdravlje jednako je važno kao i ono fizičko, ali problemi povezani s njim često ostaju neprepoznati te nailaze na društvenu stigmu i osudu, što je posebno izraženo u dječjoj i adolescentskoj dobi.

Pravovremeno uočavanje problema te pružanje adekvatne stručne pomoći i podrške sustava, ali i razbijanje mitova i stigmi o problemima povezanim s mentalnim zdravljem, smanjuju mogućnost razvoja mentalnih poremećaja u kasnijoj životnoj dobi te imaju dalekosežne pozitivne učinke na društvo u cjelini.

Djeci i mladima s područja Primorsko-goranske županije dostupna je besplatna psihološka pomoć  u Savjetovalištu za mlade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije koje djeluje u Rijeci, Delnicama, Cresu, Lošinju, Rabu i Krku, a pomoć je moguće potražiti i u Ambulanti za mentalno zdravlje i psihološkom savjetovalištu u Studentskoj ulici i Studentskoj psihijatrijskoj ambulanti na Kampusu te u ordinaciji školskih liječnika. Popis savjetovališta iz područja mentalnog zdravlja i kontakt brojeve telefona možete pronaći u „Vodiču savjetovališta u Primorsko-goranskoj županiji“ na web-stranici NZZJZ PGŽ.


ARHIVA NOVOSTI

DAN PLAVIH IRISA

Dan plavih irisa, dan posvećen osobama oboljelim od raka debelog crijeva. Rak debelog crijeva može se izliječiti ako se otkrije

Skip to content