Search
Search
Close this search box.

Potpisan sporazum o suradnji s FOSS-om Medicinskog fakulteta u Rijeci

U utorak, 23. travnja 2024. godine Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci potpisali su sporazum o međusobnoj suradnji u Uredu ravnateljstva NZZJZ PGŽ.

Sporazum su potpisali ravnatelj NZZJZ PGŽ doc.dr.sc. Željko Linšak, dipl.sanit.ing. i predsjednica udruge FOSS-a studentica Lara Brdar,  a potpisivanju su nazočili i prodekan za poslovne odnose izv.prof.dr.sc. Josip Španjol, dr.med. i prodekanica za znanstvenoistraživačku djelatnost prof.dr.sc. Marina Šantić, dipl. sanit. ing. Medicinskog fakulteta u Rijeci.

„Međusobna suradnja temelj je za daljnje kvalitativno i kvantitativno jačanje različitih javnozdravstvenih projekata i aktivnosti u korist cijele zajednice. NZZJZ PGŽ kao institucija čija je temeljna funkcija briga o zdravlju građana uvijek pozdravlja ovakve suradnje koje će podići zdravstvenu preventivnu skrb na višu razinu“ – rekao je ravnatelj NZZJZ PGŽ doc.dr.sc. Željko Linšak, dipl.sanit.ing.

Sporazum o međusobnoj suradnji utemeljit će buduće zajedničke projekte, aktivnosti i inicijative s ciljem jačanja različitih javnozdravstvenih aktivnosti na području Primorsko-goranske županije, ali i pružiti studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci praktična znanja iz područja javnog zdravstva.

„Naši studenti ovom suradnjom dobili su dodatnu platformu koja će im omogućiti stjecanje znanja i vještina iz područja javnog zdravstva, ali i praktična znanja potrebna za daljnji osobni i profesionalni razvoj“ – zaključio je prodekan izv.prof.dr.sc. Josip Španjol, dr.med.

„Suradnja s vodećom javnozdravstvenom institucijom Primorsko-goranske županije svakako je dobar temelj za daljnji razvoj aktivnosti FOSS-a i osobni razvoj svih naših članova. Briga o javnom zdravstvu temelj je medicinske skrbi i zaista se radujemo ovoj suradnji“ – zaključila je predsjednica FOSS-a Lara Brdar.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content