Search
Search
Close this search box.

„PoMoZi Da“ – na Malom Lošinju održan trodnevni ciklus radionica iz područja  mentalnog zdravlja djece i mladih

Od 26. do 28. lipnja u Osnovnoj školi Maria Martinolića u Malom Lošinju Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije nastavio je s provedbom prvog hrvatskog edukativnog programa „PoMoZi Da“ s ciljem zdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih. Program je namijenjen učiteljima i nastavnicima te svim ostalim odgojno-obrazovnim djelatnicima.

NZZJZ PGŽ provedbom programa „PoMoZi Da“ nastoji educirati stručnu javnost o rastućem problemu mentalnog zdravlja djece i mladih pa program pruža osnovna znanja i vještine za prepoznavanje ovog problema kod ove specifične populacije, informacije koje potiču na traženje stručne pomoći, vještine pružanja prve pomoći i podrške te učenje psihološke prve pomoći učenicima koji razvijaju probleme mentalnog zdravlja ili proživljavaju emocionalnu krizu.

„Cilj programa je osnažiti odgojno-obrazovne djelatnike u procesu ranog prepoznavanja problema s mentalnim zdravljem, ali i ohrabriti djecu i mlade te njihove roditelje u traženju pomoći. Radionice u sklopu programa obuhvaćaju i individualne razgovore s učenicima vezane uz različite oblike depresivnih i anksioznih smetnji te samoozljeđivanja i razmišljanja o samoubojstvu. U sklopu programa do sada smo održali 10 edukacija kojima je obuhvaćeno 167 odgojno-obrazovnih djelatnika diljem županije“ – izjavio je voditelj Odsjeka za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja NZZJZ PGŽ doc. dr.sc. Darko Roviš, prof.

U provedbi programa na Malom Lošinju sudjelovali su: Sanja Ćosić, prof. psihologije,  Andrea Mataija – Redžović, prof. psihologije te doc. dr.sc. Darko Roviš, prof., a stručni kadar NZZJZ PGŽ osim edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika ima za cilj i poticanje djece i mladih na prihvaćanje stručne pomoći.


ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content