Search
Search
Close this search box.

Otvorene prijave za orijentacijsku utrku UNIRI SE GIBA na Kastvu

Dobro su poznate zdravstvene prednosti redovite tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom, osobito za sprječavanje ili smanjenje kroničnih nezaraznih bolesti te za podršku uspješnom liječenju istih. Stoga gradovi, institucije i organizacije potiču svoje građane da budu tjelesno aktivniji u svakodnevnom životu. Jedna od takvih akcija je projekt UNIRI SE GIBA koji je nastao u suradnji s gradom Kastvom i Sveučilištem u Rijeci s ciljem poticanja na bavljenje sportom i rekreacijom koju podržava i Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Treću godinu i ususret kalendarskom proljeću projekt UNIRI SE GIBA ove se godine održava u Kastavskoj šumi.


Pozivamo sve studente i djelatnike riječkog sveučilišta te sve građane na rekreaciju i zabavu

besplatnim sudjelovanjem u zanimljivoj, edukativnoj i ekološki osviještenoj

 ORIJENTACIJSKOJ UTRCI po Kastavskoj šumi.


Utrka će se održati u subotu 16. ožujka 2024. sa startom i ciljem ispred Lože u Kastvu gdje će se podizati startni brojevi i startni paketi. Registracija sudionika je od 9:00 do 9:50 h. Utrka po Kastavskoj šumi duga oko 10 km će započeti nakon radionice “Prehrana trkača: što jesti prije, tijekom i nakon utrke” koju će u 10:00 sati održati doc.dr.sc Gordana Kenđel Jovanović, voditeljica Laboratorija za unaprjeđenje prehrane pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ.

Sve što vam treba je dobra volja i snalažljivost, te karta koju će osigurati organizator, a po želji se može ponijeti i kompas za lakše kretanje. Cilj ove jednostavne orijentacijske utrke je u što kraćem vremenu pronaći sve zadane kontrolne točke koje se nalaze na putevima koji se odabiru po želji. 

Svima se savjetuje odjenuti se sukladno terenu i vremenskim uvjetima te se preporučuje nošenje vlastite tekućine u bočicama kako bi smanjili korištenje plastike. Sve sudionike očekuje bogati startni paket i okrjepa na kraju utrke, a osigurana je i medicinska pomoć.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti ekologije i očuvanja prirode bacanje bilo kakvog smeća (boca, vrećica, gelova) prije, za vrijeme, ili nakon utrke će donijeti diskvalifikaciju.

Ne propustite priliku učiniti dobro za svoje zdravlje i otrčite k svojoj zdravijoj budućnosti sudjelovanjem u ovoj utrci!

Hvala i Gradu Kastav na podršci u organizaciji!

Za sudjelovanje se prijavite OVDJE

Više informacija


ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content