Search
Search
Close this search box.

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ŠEĆERNE BOLESTI

Odjel socijalne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci i Fitness Insanity “Ne njurgaj, pokreni se” pod istim motom obilježili su Svjetski dan šećerne bolesti. U subotu 12.11.2022. u parku Mlaka zainteresiranim građanima je bilo omogućeno da izmjere razinu šećera u krvi te krvni tlak. Pod vodstvom trenera Fitness Insanity “Ne njurgaj, pokreni se” organizirano im je i vođeno vježbanje. Prisutni su proveli ugodno prijepodne u zabavi i druženju motivirani da učine nešto korisno za svoje zdravlje. U ime Odjela socijalne medicine sudjelovale su prim.Helena Glibotić Kresina,dr.med., Vlasta Lončar, mag.sestrinstva te Nevenka Vlah, univ.mag.sanit.publ.

U organizaciji  Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ te Grada Kastva predstavnica Odjela socijalne medicine prim. Helena Glibotić Kresina,dr.med. 14.11.2022 u 17 00 sati održat će edukativno predavanje  “Kako živjeti sa šećernom bolesti?” – za stanovnike grada Kastva.

Na Opatijskom Mrkatu je 14.11.2022. obilježen “Svjetski dan šećerne bolesti” u organizaciji Gradskog društva crvenog križa Opatija i brojnih partnera. Građanima se mjerio krvni tlak i šećer u krvi. Djelatnice Odjela socijalne medicine prisustvovale su obilježavanju podjelom tematskih brojeva Narodnog zdravstvenog lista.



ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content