Search
Search
Close this search box.

OBAVIJEST O POVIŠENIM KONCENTRACIJAMA OZONA

Tijekom narednog razdoblja povremeno se očekuju povišene koncentracija ozona u vanjskom zraku na području čitave Primorsko-goranske županije koje kod osjetljivih skupina stanovništva mogu predstavljati povećani rizik za zdravlje, stoga pozivamo na pojačan oprez pri planiranju dnevnih aktivnosti.

Kako se povišene razine ozona u zraku uglavnom podudaraju s razdobljem najveće osunčanosti, mjere opreza identične su kao i kod zaštite od toplinskog udara.

Najviše koncentracije ozona očekuju se od 11 do 17 sati. Predvečer se razine ozona smanjuju s manjom količinom osunčanosti.

Preporuka je da mala djeca, trudnice, starije osobe, kronični bolesnici, osobe slabog zdravlja i osjetljive osobe izbjegavaju fizičku aktivnost na otvorenom prostoru u najtoplijem dijelu dana, te da putem internetske stranice Zavoda  prate koncentracije ozona, ali i drugih spojeva u atmosferi.

Brojna istraživanja ustanovila su da ozon postaje štetan za zdravlje ljudi tek pri višednevnom izlaganju koncentracijama iznad kritične granice, dosizanje koje se prema dosadašnjim iskustvima ne očekuje.

ARHIVA NOVOSTI

Svjetski dan bolesnika

11. veljače obilježava se  Svjetski dan bolesnika s ciljem podizanja svijesti o njihovom potrebama te težnji za stvaranjem bolje zdravstvene

SVJETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA

Svake godine se diljem svijeta 4. veljače obilježava Svjetski dan borbe protiv raka, inicijativa koja je pokrenuta još 2000. godine

Izdavanje mikrobioloških nalaza

Obavještavamo pacijente da zbog poštivanja GDPR pravila nalaze ne dostavljamo na privatne adrese elektroničke pošte. Nalazi se šalju CEZIH-om odabranom

Skip to content