Search
Search
Close this search box.

OBAVIJEST O MJERAMA PROKUHAVANJA VODE NA PODRUČJU GRADA ČABRA

Nakon obilnih kiša koje su zahvatile područje grada Čabra, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije dana 09. kolovoza 2023. provjerio je koncentracije slobodnog rezidualnog klora na vodoopskrbnoj mreži. Obzirom, da su u svim mjestima koncentracije niže od 0,1 mg/L preporučujemo prokuhavanje vode za ljudsku potrošnju u trajanju od najmanje 3 minute nakon postizanja točke ključanja. U slučaju vidljive muteži, stanovništvu se preporučuje vodu ostaviti da miruje u posudi, a nakon toga da prokuhaju samo bistri dio. Voda se nesmetano može koristiti za kuhanje i sanitarne potrebe. Navedeno se odnosi i na područje Prezida. 

Obavijest od 03. kolovoza 2023. za područje Prezida time prestaje važiti.

U razdoblju od 14. do 18. kolovoza 2023., Nastavni zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije tijekom redovne kontrole  (Državni monitoring), provjerit će zdravstvenu ispravnost vode za ljudsku potrošnju i o daljnjim postupcima obavijestiti stanovništvo.

ARHIVA NOVOSTI

Svjetski dan bolesnika

11. veljače obilježava se  Svjetski dan bolesnika s ciljem podizanja svijesti o njihovom potrebama te težnji za stvaranjem bolje zdravstvene

Skip to content