Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ sudjelovao na UNIRI – Job Fair-u

U četvrtak, 20. listopada NZZJZ PGŽ sudjelovao je na UNIRI Job Fair-u- središnjoj aktivnosti Dana karijera Sveučilišta u Rijeci-UNIRI Career Days, s ciljem povezivanja Zavoda s budućim djelatnicima, praktikantima i stažistima, a u posebnom fokusu interesa bili su sanitarni tehničari, ekološki tehničari, laboratorijski tehničari te medicinski tehničari.


NZZJZ PGŽ potencijalnim kandidatima predstavio se prezentacijom svojih djelatnosti i aktivnosti te pitch prezentacijom na kojoj je okupljenima prezentirana kadrovska struktura te njezine karakteristike.

Stalnost zaposlenja, odnosno mali odljev zaposlenih radnika svjedoči o stabilnim radnim uvjetima te proaktivnoj kadrovskoj politici. Naime, već dugi niz godina aktivno se koriste mjere zapošljavanja mladih putem HZZ-a, a od 2017. godine kontinuirano se koristi mjera odrađivanja pripravničkog staža. Pripravnički staž do sada je odradilo 84 pripravnika, od kojih se 64 zaposlilo u Zavodu.


NZZJZ PGŽ pretežno zapošljava radnike zdravstvenog usmjerenja te će, unatoč negativnim trendovima zapošljavanja u zdravstvu, i u budućnosti postojati potreba za dodatnim zapošljavanjem, posebice u uvjetima još uvijek aktualne pandemije bolesti COVID-19. Također, NZZJZ PGŽ aktivno aplicira i na veliki broj natječaja za EU projekte što će također dovesti do potrebe za angažmanom visokostručnih djelatnika na pojedinim projektima.

S obzirom na to da se kroz naredne godine očekuje izvjestan odljev kadrova radi prosječno visoke starosne dobi radnika, također će se pojaviti potreba za  dodatnim zapošljavanjem radi popunjavanja radnih mjesta.

Kao nastavna baza Medicinskog fakulteta u Rijeci, NZZJZ PGŽ sustavno ulaganje u razvoj i daljnje obrazovanje djelatnika smatra prioritetom o čemu svjedoči visok prosjek naobrazbe i visoka stručnost djelatnika.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content