Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ pokrovitelj 31. Međunarodnog simpozija laringektomiranih osoba

U subotu i nedjelju, 4. i 5. veljače 2023. u hotelu Excelsior u Lovranu održan je 31. Međunarodni simpozij laringektomiranih osoba. Cilj simpozija, na kojem su sudjelovali i sami pacijenti, bio je ukazati na potrebu značajnijeg rada na prevenciji bolesti i ranoj dijagnostici te znanstvenom unapređenju dodatnih opcija u liječenju.

Simpozij je simbolički održan povodom Dana sv. Blaža – zaštitnika bolesti grla u organizaciji Hrvatske zajednice laringektomiranih osoba, Lige protiv raka PGŽ i Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC Rijeka.

Stručni dio okupio je oko stotinu sudionika, a posvećen je povijesnom pregledu ugradnje govornih proteza u KBC-u Rijeka, liječenju uznapredovalih tumora glave i vrata u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu, utjecaju infekcije COVID-19 na planiranje onkoloških operacija na Klinici za bolesti uha, grla i nosa i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb, multidisciplinarnoj prijeoperacijskoj pripremi bolesnika s tumorima glave i vrata te predstavljanju knjige „Vodič kroz karcinom grkljana“.

Za vrijeme trajanja simpozija, djelatnici NZZJZ PGŽ vršili su „mini“ sistematske preglede pacijentima koji se sastojao od mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, mjerenja opsega struka i bokova te izračuna zdravstvenog rizika, mjerenja indeksa tjelesne mase, screening-denzitometrije, ali i liječničkih savjeta te dijeljenja tematski povezanih primjeraka Narodnog zdravstvenog lista i ostalih edukativnih materijala.

Osim NZZJZ PGŽ, pokrovitelji simpozija uz Primorsko-goransku županiju su i Grad Rijeka, Hrvatska liga za borbu protiv raka, Hrvatsko društvo za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata te Hrvatsko društvo za tumore glave i vrata.


ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content