Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ i KBC Rijeka obilježili Svjetski dan glasa

U subotu, 13. travnja 2024. godine u sklopu obilježavanja Svjetskog dana glasa održana je  javnozdravstvena akcija i tribina namijenjena svim zainteresiranim građanima.

Od 9:00-13:00 sati na Korzu održana je javnozdravstvena aktivnost dijeljenja promotivnih i edukativnih materijala, a u Gradskoj vijećnici održala su se i tematska predavanja.

Na postavljenom štandu na Korzu (kod trgovine Zara) građani su mogli ispuniti Upitnik za procjenu stanja glasa i doznati imaju li problem s glasom te kome se mogu obratiti za daljnju obradu.

Na tribini su sudjelovali mnogobrojni predavači koji su održali različita predavanja o važnosti glasa – Ivan Anić, dr.med. na temu „Sačuvajmo dobar glas“, Anja Benšić, mag. logoped. na temu „Dobar glas daleko se čuje“, dr.sc. Ana Lesac Brizić, dr.med. na temu „Zvuk zdravlja: Kada posjetiti liječnika zbog promuklosti?“, Leonardo Bressan, dr.med. na temu „Zašto ponekad gubimo dobar glas“, doc.dr.sc. Diana Maržić, dr.med. na temu „Promuklost – uzroci i liječenje“ te glazbenica i vokalistica Ivanka Mazurkijević na temu „Glazbene poruke kroz glazbu“.

Ionako zanimljiva predavanja upotpunile su i glazbene izvedbe Zbora Kluba laringektomiranih osoba Primorsko-goranske županije i Zbor matice umirovljenika grada Rijeke.

Program se obilježio u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci – Studijem Logopedije i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, KoHOM-om, Ligom protiv raka PGŽ, Zborom Kluba laringektomiranih osoba PGŽ, Maticom umirovljenika grada Rijeke, a obilježavanju se donacijom priključila i Ljekarna Jadran.

Između mnogobrojnih posjetitelja u obilježavanju su sudjelovali učenici Medicinske škole Rijeka.

Obilježavanje Svjetskog dana glasa ima za cilj pridonijeti boljem razumijevanju važnosti glasa u našem svakodnevnom životu te potiče pojedince, ustanove i organizacije diljem svijeta da se aktivno uključe u promicanje zdravlja glasa i pruže podršku osobama s problemima s glasom.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content