Search
Search
Close this search box.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije investirao 830.000 € u obnovu i opremanje Odjela za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju

U srijedu, 17. svibnja 2023. godine održano je svečano otvorenje novouređenog Odjela za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Radovi na obnovi započeli su krajem 2021., a završetak radova i opremanje Odjela završen je krajem travnja 2023. godine.


„Vrijednost građevinskih radova, koji su se izveli u prostoru od 452 m2, iznosi 405.000 €, u namještaj i opremanje prostora uloženo je 203.000 €, u laboratorijsku opremu uloženo je 222.000 € čime se unaprijedio i modernizirao rad laboratorija te poboljšala sigurnost rada djelatnika Odjela. Ukupna investicija u obnovu i opremanje prostora Odjela za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju financirana je iz vlastitih sredstava Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Mi smo kao Zavod prepoznati na regionalnoj razini izvan granica Primorsko-goranske županije i ovom investicijom otvorili smo mogućnost prijave na različite europske projekte“ – izjavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije doc.dr.sc. Željko Linšak, dipl.sanit.ing.


Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina osvrnuo se na ulogu NZZJZ PGŽ u borbi protiv pandemije te je pohvalio inicijativu Zavoda u praćenju novih trendova.


Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije jedna je od glavnih zdravstvenih ustanova u županiji i veliki je uspjeh da je postao samoodrživ. Županija je do sada proračunski uvijek podržavala provođenje preventivnih javnozdravstvenih programa koji su potekli upravo iz NZZJZ PGŽ, a kasnije su podignuti i na nacionalnu razinu“ – izjavio je župan Zlatko Komadina.


Projekt uređenja prostora kao i nadzor nad izvedbom radova, izradila je tvrtka CENTURIO d.o.o. iz Rijeke, a izvođač građevinskih i obrtničkih radova je Zanatska zadruga Gradin iz Rijeke.

Odjel za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju provodi mjere zaštite zdravlja ljudi (praćenje, ocjenjivanje, prevencija i korekcija) vezano uz čimbenike okoliša (bioloških, kemijskih, fizikalnih itd.) s potencijalno štetnim djelovanjem u svim medijima okoliša koji s čovjekom dolaze u dodir – voda, namirnice, zrak, tlo itd.

Djelatnici Odjela su stručnjaci iz područja svog djelovanja te sudjeluju u kreiranju javno zdravstvene politike na području Županije. Kvalitetan i stručan rad na području utjecaja čimbenika okoliša na zdravlje građana Županije ili šire, omogućuje i korištenje visokosofisticirane opreme, sukladno hrvatskim propisima, europskim normama i standardima.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content