“Koraci za budućnost bez nasilja” na otoku Rabu

Organizirane su programske aktivnosti projekta Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ ispostave Rab, Koraci za budućnost bez nasilja  tijekom 20 i 21. Rujna 2023.. uz potporu Općine Lopar i Grada Raba, u suradnji s nadležnima ispred osnovne  škole “Ivana Rabljanina “, Rab i srednje škole “Markantuna De Dominisa” Rab kako bi zajedno  ostvarili :

Opći cilj projekta:

Izgraditi sigurnu zajednicu bez nasilnog ponašanja među djecom

Specifični ciljevi projekta:

a) Povećati pozitivan stav prema nenasilju i nenasilnim oblicima ponašanja po završetku radionica

b) Smanjiti nasilnu komunikaciju nakon održavanja radionica

c) Povećati sigurno korištenje interneta i društvenih mreža te prepoznavanje opasnost koje nude kod djece korisnika

Programske aktivnosti su  provedene u suradnji sa stručnim suradnicima i djelatnicima škola, razrednicima i učenicima  petih razreda  i obuhvaćeno je 80 u osnovnoj školi,   te 90 u srednjoj školi  kao bi se ispitale specifične potrebe i prema tome tematski ciljano usmjerio daljnji  rad na sigurnost na internetu, u maloljetničkim vezama i sportu,  od strane koordinatorice aktivnosti za prevenciju nasilja Ines Lazarević Rukavina,  uz  voditeljicu rapske ispostave NZZJZ Danielu Glažar Ivče, dr.med. i  sukladno potrebama zajednice  na temu:

–          „NE“ nasilju

–          Sigurnost u okruženju

–          Sigurnost U ON LINE okruženju.

–          Nasilje u on line okruženju

–          Prepoznajmo žrtvu nasilja

Svaka tema usmjerena je na prevenciju nasilnog ponašanja, na način da daje informacije o prepoznavanju nasilnih elemenata u pojedinim te propituje iskustva i stavove učenika o istome.

U radu se koriste video prikazi, power point prezentacije te gotovi pisani materijal uz razvijanje diskusije s učenicima.

Učenicima se na kraju radionice daju informacije o kontaktima koje mogu koristiti za daljnje informiranje i dobivanje podrške u situacijama kada su suočeni s nasilnim ponašanjem. Također, na kraju radionice distribuiraju im se edukativni materijali organizacija aktivnih u temi radionica.        


ARHIVA NOVOSTI

EUROPSKI TJEDAN TESTIRANJA 2023.

Ove godine, kao i svake prethodne, povodom obilježavanja Europskog tjedna testiranja, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ organizira brojne aktivnosti

Skip to content