Search
Search
Close this search box.

“Koraci za budućnost bez nasilja” na otoku Rabu

Organizirane su programske aktivnosti projekta Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ ispostave Rab, Koraci za budućnost bez nasilja  tijekom 20 i 21. Rujna 2023.. uz potporu Općine Lopar i Grada Raba, u suradnji s nadležnima ispred osnovne  škole “Ivana Rabljanina “, Rab i srednje škole “Markantuna De Dominisa” Rab kako bi zajedno  ostvarili :

Opći cilj projekta:

Izgraditi sigurnu zajednicu bez nasilnog ponašanja među djecom

Specifični ciljevi projekta:

a) Povećati pozitivan stav prema nenasilju i nenasilnim oblicima ponašanja po završetku radionica

b) Smanjiti nasilnu komunikaciju nakon održavanja radionica

c) Povećati sigurno korištenje interneta i društvenih mreža te prepoznavanje opasnost koje nude kod djece korisnika

Programske aktivnosti su  provedene u suradnji sa stručnim suradnicima i djelatnicima škola, razrednicima i učenicima  petih razreda  i obuhvaćeno je 80 u osnovnoj školi,   te 90 u srednjoj školi  kao bi se ispitale specifične potrebe i prema tome tematski ciljano usmjerio daljnji  rad na sigurnost na internetu, u maloljetničkim vezama i sportu,  od strane koordinatorice aktivnosti za prevenciju nasilja Ines Lazarević Rukavina,  uz  voditeljicu rapske ispostave NZZJZ Danielu Glažar Ivče, dr.med. i  sukladno potrebama zajednice  na temu:

–          „NE“ nasilju

–          Sigurnost u okruženju

–          Sigurnost U ON LINE okruženju.

–          Nasilje u on line okruženju

–          Prepoznajmo žrtvu nasilja

Svaka tema usmjerena je na prevenciju nasilnog ponašanja, na način da daje informacije o prepoznavanju nasilnih elemenata u pojedinim te propituje iskustva i stavove učenika o istome.

U radu se koriste video prikazi, power point prezentacije te gotovi pisani materijal uz razvijanje diskusije s učenicima.

Učenicima se na kraju radionice daju informacije o kontaktima koje mogu koristiti za daljnje informiranje i dobivanje podrške u situacijama kada su suočeni s nasilnim ponašanjem. Također, na kraju radionice distribuiraju im se edukativni materijali organizacija aktivnih u temi radionica.        


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content