Dostupno novo cjepivo protiv COVID-19

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije dostupno je novo cjepivo protiv COVID-19 : VidPrevtyn Beta.

VidPrevtyn Beta je proteinsko cjepivo i koristi se kao docjepna doza kod osoba u dobi od 18 i više godina (osobe koje su primile primarnu seriju cjepiva, mRNA ili adenovirusno vektorsko cjepivo).

Uz navedeno cjepivo, u NZZJZ PGŽ kampanja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 provodi se i sa sljedećim cjepivima: Comirnaty, Spikevax i Jcovden.

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 preporučuje se osobama koje nemaju kontraindikacije za cijepljenje, a osobito osobama starije životne dobi i osobama koje imaju kronične bolesti koje povećavaju rizik od teških oblika bolesti COVID-19 neovisno o dobi.

Dodatna docjepna doza posebno se preporučuje osobama starijim od 75 godina, štićenicima domova za starije i nemoćne osobe te svim osobama koje su imunosuprimirane. Više pročitajte OVDJE (stranice 24.-26.).

Cijepljenje se provodi radnim danom, od 08:00 do 19:30 sati, u ambulanti 4 (Odjel za epidemiologiju zaraznih i kroničnih nezaraznih bolesti). Nije potrebna prethodna najava.

Više o dostupnim cjepivima protiv COVID-19 i terminima cijepljenja u Ispostavama NZZJZ PGŽ pročitajte OVDJE.

ARHIVA NOVOSTI

DAN PLAVIH IRISA

Dan plavih irisa, dan posvećen osobama oboljelim od raka debelog crijeva. Rak debelog crijeva može se izliječiti ako se otkrije

Skip to content