Search
Search
Close this search box.

Dostupno novo cjepivo protiv COVID-19

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije dostupno je novo cjepivo protiv COVID-19 : VidPrevtyn Beta.

VidPrevtyn Beta je proteinsko cjepivo i koristi se kao docjepna doza kod osoba u dobi od 18 i više godina (osobe koje su primile primarnu seriju cjepiva, mRNA ili adenovirusno vektorsko cjepivo).

Uz navedeno cjepivo, u NZZJZ PGŽ kampanja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 provodi se i sa sljedećim cjepivima: Comirnaty, Spikevax i Jcovden.

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 preporučuje se osobama koje nemaju kontraindikacije za cijepljenje, a osobito osobama starije životne dobi i osobama koje imaju kronične bolesti koje povećavaju rizik od teških oblika bolesti COVID-19 neovisno o dobi.

Dodatna docjepna doza posebno se preporučuje osobama starijim od 75 godina, štićenicima domova za starije i nemoćne osobe te svim osobama koje su imunosuprimirane. Više pročitajte OVDJE (stranice 24.-26.).

Cijepljenje se provodi radnim danom, od 08:00 do 19:30 sati, u ambulanti 4 (Odjel za epidemiologiju zaraznih i kroničnih nezaraznih bolesti). Nije potrebna prethodna najava.

Više o dostupnim cjepivima protiv COVID-19 i terminima cijepljenja u Ispostavama NZZJZ PGŽ pročitajte OVDJE.

ARHIVA NOVOSTI

Skip to content