Djelatnici NZZJZ PGŽ obilježili Mjesec svjesnosti o raku debelog crijeva na Molo Longu

U petak, 03. ožujka povodom obilježavanja Ožujka – Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije održao je organiziranu šetnju – nordijsko hodanje na riječkom Molo Longu.

Jedna je to od niza aktivnosti kojom je NZZJZ PGŽ u suradnji sa svojim partnerima nastojao podignuti svjesnost o važnosti pravovremene prevencije ove bolesti, a upravo je šetnja odabrana kao podsjetnik da je redovita fizička aktivnost jedan od važnih preventivnih čimbenika u borbi protiv raka debelog crijeva, zajedno s kontrolom prekomjerne tjelesne težine, uravnoteženom prehranom te nekonzumiranjem alkohola i duhanskih proizvoda.

NZZJZ PGŽ ovom javnozdravstvenom aktivnosti želi skrenuti pozornost građana na važnost odaziva na Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva koji omogućuje rano otkrivanje i uklanjanje promjena – predstadija raka (prekanceroznih lezija) debelog crijeva.

U šetnji su sudjelovali djelatnici NZZJZ PGŽ, predstavnici Lige protiv raka PGŽ, Invalidsko društvo ILCO Rijeka, Udruga žena operiranih dojki Nada – Rijeka te Matica umirovljenika Grada Rijeke.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content