Search
Search
Close this search box.

DANI ŽUTIH RUŽA – obilježavanje Dana podizanja svijesti o endometriozi na Korzu

U subotu, 2. ožujka 2024. godine od 10:00 do 14:00 sati na riječkom Korzu održat će se javnozdravstvena akcija “Dani žutih ruža” u organizaciji Udruge žena oboljelih od endometrioze „Ja sam 1 od 10“, Rijeka zdravi grad i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Cilj javnozdravstvene akcije je obilježavanje druge godišnjice proglašenja 1. ožujka kao hrvatskog Dana podizanja svijesti o endometriozi- iscrpljujuće bolesti koja u svijetu pogađa 10 posto žena.

Fokus akcije je informiranje i senzibilizacija javnosti o važnosti pravovremenog otkrivanja i uspješnog liječenja endometrioze, promicanje, razvitak i unapređenje prava oboljelih žena, posebno onih kod kojih je došlo do tjelesnog oštećenja i invaliditeta. Kroz ovu javnozdravstvenu akciju želi se pružiti pouzdane informacije o mogućnostima liječenja kojima bi se poboljšala narušena kvaliteta života oboljelih.

Navedene aktivnosti provodit će se u direktnoj komunikaciji sa zainteresiranim građanima te u indirektnoj komunikaciji dijeljenjem informativnih letaka. Također, prikupljat će se dobrovoljni prilozi za potrebe rada Udruge dijeljenjem žutih ruža koje su njen simbol.

Također, kroz ožujak javnozdravstvena akcija održat će se i u drugim hrvatskim gradovima: Splitu – 9. ožujka, Zagrebu – 16. ožujka i Osijeku – 23. ožujka.

Pridružite nam se!


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content