Search
Search
Close this search box.

Svjetski dan srca i Međunarodni dan starijih osoba

U petak, 29. rujna 2023. godine Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije obilježio je Svjetski dan srca i Međunarodni dan starijih osoba zajedničkom milenijskom fotografijom i javnozdravstvenom akcijom – šetnjom kostrenskom šetnicom pod nazivom „Hodanjem za zdravo srce“.

Aktivnost je organizirao Odjel za javno zdravstvo pod vodstvom prim. Helene Glibotić- Kresine, dr.med., a medijima se obratila i zamjenica ravnatelja NZZJZ PGŽ  prim. Nataše Dragaš Zubalj. Zahvaljujemo Dječjem vrtiću Zlatna ribica i OŠ Kostrena, članovima Matice umirovljenika grada Rijeka te Ligi protiv raka PGŽ na podršci i sudjelovanju.

Svjetska kardiološka federacija započela je s obilježavanjem Svjetskog dana srca 2000. godine s ciljem educiranja javnosti o mogućnostima sprječavanja kardiovaskularnih bolesti, a ovogodišnje obilježavanje provodi se pod geslom “Koristi srce, upoznaj srce”. NZZJZ PGŽ nastoji podignuti svjesnost o bolesti srca  nizom javnozdravstvenih akcija koji su se ove godine održali u sklopu obilježavanja pa je tako na Kukuljanovu  u subotu, 23. rujna održana i sportsko-rekreativna manifestacija „Penzićijada“ te mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

U Osnovnoj školi Pećine se u srijedu, 27. rujna obilježio i  „Međunarodni školski sportski dan“ u sklopu kojeg se održano predavanje o zdravlju srca i pokazna radionica nordijskog hodanja te podjela edukativnih materijala i Narodnog zdravstvenog lista.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba koje će se održati u utorak, 3. listopada u suorganizaciji KŠR Gorovo i Maticom umirovljenika Grada Rijeke, organizirano je vježbanje, nordijsko hodanje te mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, a građanima će biti dostupni i savjeti nutricionista.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content