Search
Search
Close this search box.

Nova suradnja NZZJZ PGŽ i Udruženja obrtnika Rijeka: Zavod nudi pogodnosti članovima Udruženja

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije doc.dr.sc. Željko Linšak, dipl.sanit.ing. i predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka g. Ivica Zbašnik potpisali su Ugovor o zajedničkoj nabavi s ciljem produženja i proširenja suradnje.

Svim članovima Udruženja obrtnika Rijeka Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije nudi:

  • 10% popusta na usluge zaštite okoliša i zdravstvene ekologije, a popust se odnosi na sljedeće usluge:
  • Kontrolu sukladnosti kakvoće hrane prema specifičnim odredbama u proizvodnji i prometu
  • Kontrolu i ocjenjivanje zdravstvene ispravnosti hrane u proizvodnji i prometu
  • Kontrolu, praćenje i ocjenjivanje hranjive vrijednosti organizirane prehrane pojedinih skupina (djeca, starije osobe)
  • Kontrolu i ocjenjivanje zdravstvene ispravnosti materijala i predmeta koji dolaze u neposredan dodir s hranom u proizvodnji i prometu
  • Kontrolu i ocjenjivanje zdravstvene ispravnosti predmeta široke potrošnje u proizvodnji i prometu
  • Kontrolu i ocjenjivanje zdravstvene ispravnosti i sigurnosti igračaka u proizvodnji i prometu
  • Savjetodavne usluge subjektima u poslovanju s hranom/predmetima opće uporabe
  • Ispitivanje imisijskih koncentracija polutanata prema zahtjevima kupaca i/ili u incidentnim situacijama
  • Tehničko upravljanje postajama za praćenje kvalitete zraka
  • Mjerenje emisija onečišćujućih tvari u zrak iz nepokretnih izvora iz malih (0.1-1 MW) i srednjih (1-50 MW) uređaja za loženje
  • Izračun emisija onečišćujućih tvari u zrak za potrebe ispunjavanja obrasca PI-Z-3 registra onečišćavanja okoliša (ROO)
  • Izdavanje potvrde o kvaliteti zraka za zdravstvene ordinacije
  • Izrađivanje elaborata, planova i izvještaja o kvaliteti zraka, bilo cjelovito ili kao dio većih studija
  • Redovna i izvanredna ispitivanja fizikalnih čimbenika i kemijskih štetnosti u radnom okolišu
  • Uzorkovanje i ispitivanje kakvoće otpadnih voda, te određivanjem fizikalnih, fizikalno-kemijskih, kemijskih i bioloških pokazatelja u istima
  • Uzorkovanje i ispitivanje eluata otpada i izrađuje osnovnu karakterizaciju otpada za odlaganje sukladno posebnom propisu o načinu i uvjetima odlaganja otpada za odlaganje sukladno posebnom propisu o načinu i uvjetima odlaganja otpada, kategorijama i uvjetima rada za odlagalište otpada
  • Mikrobiološku kontrolu u objektima za proizvodnju i promet namirnica i POU – površine, pribor, ruke
  • Mikrobiološko ispitivanje zraka (ventilacijskog sustava dvorana, bazena, hotela)
  • Mikrobiološko ispitivanje hrane – sirovine i gotovih proizvoda
  • Mikrobiološko ispitivanje voda za piće iz individualnih (privatnih) vodoopskrbnih objekata (zdenci, izvori, cisterne)
  • Mikrobiološko ispitivanje prirodnih mineralnih, prirodnih izvorskih i stolnih voda
  • Kontrola zdravstvene ispravnosti vode za potrebe dobivanja uporabnih dozvola (u slučaju novosagrađenih i adaptiranih objekata)
  • Praćenje zdravstvene ispravnosti bazenskih voda
  • Praćenje zdravstvene ispravnosti vode za potrebe hemodijalize
  • Kontrola parametara kućne vodoopskrbne mreže (Legionella i olovo)
  • Mikrobiološko ispitivanje morske vode (ribogojilišta)
  • Kvantitativna i kvalitativna praćenja peludi u zraku
  • Kvantitativna i kvalitativna praćenja stanja morskog okoliša i izrade elaborata zaštite okoliša
  • 5% popusta na usluge iz djelokruga Ureda ravnateljstva, a popust se odnosi na usluge osposobljavanja za zaštitu na radu i osposobljavanje za zaštitu od požara te
  • 5% popusta na usluge Epidemiološkog odjela, a popust je iskoristiv na stručne usluge dijelu osiguranja zdravstvene ispravnosti hrane za subjekte u poslovanju hranom (uspostava načela HACCP-a, revidiranje dokumentacije, edukacija o sigurnosti hrane sukladno Zakon o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu NN83/22, edukacija voditelja HACCP tima, članova HACCP tima, zaposlenika, provedba audita (kontrola primjene načela dobre higijenske i dobre proizvodne prakse i načela HACCP-a), stručni savjeti za osiguranje zdravstveno ispravne hrane te kemijska i biološka mjerenja izloženosti i utjecaja okolišnih zagađivala na zdravlje opće populacije i profesionalno izloženih ljudi.

ARHIVA NOVOSTI

Skip to content