Search
Search
Close this search box.

ZAJEDNO ZA ZDRAV SLUH – obilježavanje Svjetskog dana sluha

” Gubitak sluha često se naziva “nevidljivim invaliditetom”, ne samo zbog nedostatka vidljivih simptoma, već zato što je dugo bio stigmatiziran i ignoriran…”  riječi su: Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalnog direktora Svjetske zdravstvene Organizacije (SZO).

U subotu, 2. ožujka 2024. godine obilježavamo Svjetski dan sluha u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci – Studijem Logopedije i Medicinskim fakultetom te KoHOM-om.

U sklopu obilježavanja od 9:00-13:00 sati na Korzu je predviđena javnozdravstvena aktivnost dijeljenja promotivnih i edukativnih materijala, a u 10:00 sati održat će se predavanja u Gradskoj vijećnici.

Prof.dr.sc. Luka Traven, dipl.ing. održat će predavanje na temu  „Buka i vibracija te njihov utjecaj na ljude“, izv.prof.dr.sc. Zdravko Kolundžić i Anja Benšić, mag. logoped na temu „Prezbiakuzija – važnost pravovremenog prepoznavanja“, Leonardo Bressan, dr.med građane će upoznati s odgovorima na pitanja „Zašto je važna higijena uha i nosa?“, a doc.dr.sc. Jelena Vukelić, dr.med. govorit će na temu „Značaj sluha u svakodnevnom životu“.

Na Korzu na štandu građani će moći  ispuniti Upitnik za procjenu slušanja i doznati postoji li problem sa sluhom te kome se obratiti za daljnju obradu.

Cilj akcije je podizanje svijesti o sprječavanju gluhoće i gubitka sluha, kao i promicanje skrbi za uho i sluh diljem svijeta. Želja SZO-a je potaknuti svakog pojedinca da vodi adekvatnu brigu o sluhu i ako primijeti poteškoće – potraži pomoć.


svjetski dan sluha

ARHIVA NOVOSTI

Skip to content