Search
Search
Close this search box.

Uzorkovanje morskog sedimenta i pregled morskih zajednica

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ potpisao je Ugovor o suradnji s riječkom tvrtkom Vectrino d.o.o. koja se specijalizirala za snimanje različitih tipova objekata pod morem i iz zraka, jedinstvenom metodologijom inspekcije i snimanja imovine.

Suradnja je posebno značajna u segmentu uzorkovanja morske vode i sedimenta te provedbi monitoringa životnih zajednica u morskom okolišu. Provodi se daljinskim upravljanjem ronilice (ROV-a), robotiziranog podvodnog sustava, koji omogućuje nesmetan rad na zahtjevnim i nedostupnim lokacijama gdje su uvjeti opasni za ronioce. Tijekom lipnja 2024. godine, ROV-om su provedena prva uzorkovanja i snimanje morskog okoliša za potrebe dugogodišnjeg monitoringa morskog okoliša pod utjecajem Brodogradilišta Viktor Lenac u Martinšćici i

INA-Industrija nafte, d.d. na Urinju.

Odjel za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju NZZJZ PGŽ provodi mjere zaštite zdravlja ljudi (praćenje, ocjenjivanje, prevencija i korekcija) vezano uz čimbenike okoliša (bioloških, kemijskih, fizikalnih itd.) s potencijalno štetnim djelovanjem u svim medijima okoliša koji s čovjekom dolaze u dodir. Ovom suradnjom uvelike se doprinosi boljem monitoringu utjecaja industrijskih postrojenja na morski okoliš.


ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content