U sklopu internacionalnog projekta „EU on the move“  učenicima održana prezentacija sportova

U petak, 16. prosinca u sklopu projekta „EU on the move“ u Dvorani Zamet održana je prezentacija sportova učenicima od 1. do 4. razreda OŠ Kantrida, a učenici su imali priliku upoznati osnove atletike, rukometa, košarke, odbojke, juda, karatea, wu shua, kick boxinga i kenda.

Projekt je nastao iz uspješnog projekta „RI-Move“, pokrenutog 2017. godine u suradnji Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i riječkih osnovnih škola, koji je poslužio kao dobar primjer promocije zdravog života.

EU on the move“ internacionalnog je karaktera te se posljednje dvije godine provodi  u Portugalu, Sloveniji, Italiji, Rumunjskoj, BiH i Turskoj s ciljem promicanja sporta, rekreacije i zdravog načina života te neposrednog utjecaja na razvoj dječjih psihofizičkih sposobnosti i osnovnih znanja i vještina u sportu.

Projekt obuhvaća i prezentaciju načela zdrave prehrane, a učenici su sudjelovali u radionicama promicanja pravilne prehrane djece osnovnoškolskog uzrasta te mladih sportaša koju je vodila nutricionistica NZZJZ PGŽ dr.sc. Gordana Kenđel Jovanović, dipl.ing.nutr.


ARHIVA NOVOSTI

DAN PLAVIH IRISA

Dan plavih irisa, dan posvećen osobama oboljelim od raka debelog crijeva. Rak debelog crijeva može se izliječiti ako se otkrije

Skip to content