U sklopu internacionalnog projekta „EU on the move“  učenicima održana prezentacija sportova

U petak, 16. prosinca u sklopu projekta „EU on the move“ u Dvorani Zamet održana je prezentacija sportova učenicima od 1. do 4. razreda OŠ Kantrida, a učenici su imali priliku upoznati osnove atletike, rukometa, košarke, odbojke, juda, karatea, wu shua, kick boxinga i kenda.

Projekt je nastao iz uspješnog projekta „RI-Move“, pokrenutog 2017. godine u suradnji Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i riječkih osnovnih škola, koji je poslužio kao dobar primjer promocije zdravog života.

EU on the move“ internacionalnog je karaktera te se posljednje dvije godine provodi  u Portugalu, Sloveniji, Italiji, Rumunjskoj, BiH i Turskoj s ciljem promicanja sporta, rekreacije i zdravog načina života te neposrednog utjecaja na razvoj dječjih psihofizičkih sposobnosti i osnovnih znanja i vještina u sportu.

Projekt obuhvaća i prezentaciju načela zdrave prehrane, a učenici su sudjelovali u radionicama promicanja pravilne prehrane djece osnovnoškolskog uzrasta te mladih sportaša koju je vodila nutricionistica NZZJZ PGŽ dr.sc. Gordana Kenđel Jovanović, dipl.ing.nutr.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content