Search
Search
Close this search box.

U sklopu Dana otvorenih vrata NZZJZ PGŽ cijepio 120 studenata Sveučilišta u Rijeci

U srijedu, 14. lipnja 2023. godine održani su treći po redu Dani otvorenih vrata besplatnog cijepljenja studenata protiv HPV-a – zajedničke javnozdravstvene akcije Odjela školske i adolescentne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Sveučilišta u Rijeci.

Akciji koja je bila namijenjena svim zainteresiranim studentima odazvalo se ukupno 120 studenata, od kojih je 42 bilo cijepljeno prvom dozom, 5 drugom i njih 73 trećom, odnosno završnom dozom cjepiva protiv HPV virusa.

Cijepljenje se provodilo u zgradi NZZJZ PGŽ te na Kampusu, a studenti su cijepljeni devetovalentnim cjepivom koje je u Hrvatskoj besplatno i registrirano za sve osobe od 9 godina starosti, uz preporuku cijepljenja do 25. godine života.

Cjepivo je gender neutral, odnosno preporučeno je za djevojčice i dječake jer je HPV virus uzročnik različitih sjela raka kod oba spola.

Podsjetimo, Odjel za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci u prosincu prošle godine pokrenuo je javnozdravstvenu akciju besplatnog cijepljenja studenata protiv HPV-a  s ciljem zaštite studentske populacije.  Cijepljenje je najučinkovitija javnozdravstvena mjera zaštite od HPV virusa i različitih sjela raka koje on uzrokuje te će NZZJZ PGŽ aktivno nastaviti ulagati napore u edukaciju mlađe populacije i njihovih roditelja o važnosti cijepljenja i prevencije zaraze HPV virusom.


ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content