Search
Search
Close this search box.

SNAGA GLASA – SNAGA ZDRAVLJA! – obilježavanje Svjetskog dana glasa

Svjetski dan glasa, obilježava se svake godine 16. travnja u cilju promicanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja glasa i problemima povezanim s glasom.

Tim povodom, u subotu – 13. travnja 2024. godine održat će se javnozdravstvena akcija i tribina u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci – Studijem Logopedije i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, KoHOM-om, Ligom protiv raka PGŽ te Maticom umirovljenika grada Rijeke.

U sklopu obilježavanja od 9:00-13:00 sati na Korzu je predviđena javnozdravstvena aktivnost dijeljenja promotivnih i edukativnih materijala, dok će se s početkom u 10:00 sati održati predavanja u Gradskoj vijećnici.

Program tribine možete pogledati ovdje, a ionako zanimljiva predavanja upotpunit će predavanje glazbenice i vokalistice Ivanke Mazurkijević, te glazbene izvedbe Zbora Kluba laringektomiranih osoba Primorsko-goranske županije i Zbor matice umirovljenika grada Rijeke.

Na postavljenom štandu na Korzu (kod trgovine Zara) građani će moći ispuniti Upitnik za samoprocjenu glasa i doznati imaju li problem sa glasom te kome se mogu obratiti za daljnju obradu.

Obilježavanje Svjetskog dana glasa pridonosi boljem razumijevanju važnosti glasa u našem svakodnevnom životu te potiče pojedince, ustanove i organizacije diljem svijeta da se aktivno uključe u promicanje zdravlja glasa i pruže podršku osobama s problemima s glasom.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content