Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ započeo s cijepljenjem protiv gripe

U ponedjeljak, 30. listopada 2023. godine Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije održao je konferenciju za medije povodom početka cijepljenja protiv gripe u PGŽ-u.

Sukladno preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, ove godine u uporabi je četverovalentno cjepivo protiv gripe koje sadrži dva tipa A i dva tipa B gripe, a nabavljeno je 30.000 doza cjepiva za Primorsko-goransku županiju.

Distribucija cjepiva krenula je već prošli tjedan prema ordinacijama liječnika obiteljske medicine koji primarno cijepe svoje pacijente s kroničnim bolestima te starije od 65 godina života.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije ima na raspolaganju određeni broj doza cjepiva za komercijalno cijepljenje, namijenjenih osobama koje nemaju indikaciju za besplatno cijepljenje, a besplatno se u  NZZJZ PGŽ mogu cijepiti  zdravstveni djelatnici i osobe uz indikaciju koje nemaju svojeg izabranog liječnika obiteljske medicine ili pedijatra.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije podsjeća da je gripa klasificirana kao teška respiratorna bolest s mogućim teškim komplikacijama te poziva sve građane s indikacijom za cijepljenje da se odazovu pozivu i tako zaštite sebe i druge od zaraze.ARHIVA NOVOSTI

Skip to content