Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ ovlašten je za utvrđivanje ljekovitosti prirodnih ljekovitih činitelja

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije od strane Ministarstva zdravstva ovlašten je za utvrđivanje ljekovitosti prirodnih ljekovitih činitelja – termomineralne vode, morske vode, peloida, naftalana i klime.

Prirodni ljekoviti činitelji su dijelovi prirode koji povoljno djeluju na očuvanje  i unapređenje zdravlja, poboljšanje kvalitete života, kao i sprečavanje bolesti, liječenje, oporavak i rehabilitaciju.

Pružanje zdravstvenih usluga – dijagnostičkih i terapijskih postupaka, zdravstvene njege te postupaka medicinske rehabilitacije uz mogućnost korištenja prirodnih ljekovitih činitelja, pružanje ugostiteljskih usluga i/ili usluga u turizmu naziva se zdravstvenim turizmom.

U okviru zdravstvenog turizmapružaju se lječilišne usluge kojima se s pomoću prirodnih ljekovitih činitelja, uz postupke fizikalne medicine i rehabilitacije provodi preventivna zdravstvena zaštita, specijalističko-konzilijarna i bolnička rehabilitacija.

Ovlaštenje za utvrđivanje ljekovitosti prirodnih ljekovitih činitelja izdano je na razdoblje od 5 godina, a njime je NZZJZ PGŽ proširio djelokrug javnozdravstvenih djelatnosti i analiza različitih čimbenika ljudskog okružja.


ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content