Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ otvorio epidemiološku ambulantu na Kampusu

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije otvorio je epidemiološku ambulantu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, a ambulanta je namijenjena studentima koji borave ili studiraju na Kampusu, ali i zaposlenim osobama.

Ambulanta će srijedom, od 13:00-18:00 sati, pružati usluge sanitarnih pregleda te cijepljenja protiv gripe, COVID-19 i pneumokoka.

Za ovogodišnju sezonu cijepljenja protiv gripe Hrvatski zavod za javno zdravstvo naručio je četverovalentno inaktivirano cjepivo protiv sezonske gripe koje će kao i dosadašnjih godina biti besplatno za osobe koje imaju povećani rizik od teškog oblika gripe i njezinih komplikacija.

Cijepljenje protiv gripe besplatno je za trudnice, zdravstvene radnike, osobe od 65 godina i više, štićenike domova za starije osobe, štićenike institucija za njegu kroničnih bolesnika (neovisno o dobi) te djelatnike navedenih domova i institucija. Također, cijepljenje je besplatno za odrasle osobe i djecu s kroničnim oboljenjima srca i pluća (cistična fibroza, kronična astma, bronhopulmonalna displazija te s kongenitalnim manama) te kroničnim bolestima metabolizma, bubrega, hemoglobinopatijama i oštećenjima imunog sustava. Radi sprečavanja Reye sindroma, cjepivo protiv gripe besplatno je i za djecu i adolescente na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu.

U slučaju kontraindikacije za cijepljenje, umjesto osobe kojoj je cjepivo preporučeno cijepiti se besplatno pod istim uvjetima mogu osobe iz bliske okoline, članovi obitelji, osobe koje pružaju kućnu medicinsku njegu i sl. Za ostale osobe cjepivo se naplaćuje 102,35 kn (13,58€).

NZZJZ PGŽ trenutno ima dostatne količine cjepiva protiv pneumokoka te se mogu cijepiti sve zainteresirane osobe, neovisno o indikaciji.

ARHIVA NOVOSTI

VIRUSNI HEPATITISI

Srpanj se obilježava kao Mjesec svjesnosti o hepatitisu, unutar kojeg  28. srpnja obilježavamo Svjetski dan hepatitisa…

Skip to content