NZZJZ PGŽ i KTD zajedno u provedbi „Mobilnog EKO kutka“ – „Svaki otpad nije smeće!“

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije nastavlja provedbu programa „Mobilni EKO kutak 2022./2023. u Primorsko-goranskoj županiji“. Program se provodi u suradnji s partnerima Hrvatskom udrugom stanara i suvlasnika zgrada te komunalnim društvima na području naše županije, a dio je šireg javnozdravstvenog programa „Zdravstvena sigurnost stanovništva u zelenoj tranziciji – održivi razvoj urbane sredine i klimatska neutralnost“ koji obuhavaća širok spektar djelovanja unutar lokalne zajednice. Fokus javnozdravstvenog programa prvenstveno je na prevenciji zdravstvenih rizika, promociji zdravlja te energetskoj učinkovitosti i održivom gospodarenju otpadom kao ključnim faktorima zaštite okoliša.

S ciljem podizanja svjesnosti djece o važnosti održivog življenja i klimatskih promjena, u suradnji s KTD Fužine u OŠ Ivanke Trohar Fužine postavljena je informativno-edukativna izložba radova, namijenjena edukaciji fužinskih osnovnoškolaca o recikliranju i odgovornom gospodarenju otpadom.

Predstavnici KTD Fužine i NZZJZ PGŽ učenicima su održali i edukativno predavanje o javnozdravstvenim rizicima neodgovornog postupanja s otpadom te su poslali i jasnu poruku da svaki otpad nije smeće.


ARHIVA NOVOSTI

DAN PLAVIH IRISA

Dan plavih irisa, dan posvećen osobama oboljelim od raka debelog crijeva. Rak debelog crijeva može se izliječiti ako se otkrije

Skip to content