Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ i KTD zajedno u provedbi „Mobilnog EKO kutka“ – „Svaki otpad nije smeće!“

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije nastavlja provedbu programa „Mobilni EKO kutak 2022./2023. u Primorsko-goranskoj županiji“. Program se provodi u suradnji s partnerima Hrvatskom udrugom stanara i suvlasnika zgrada te komunalnim društvima na području naše županije, a dio je šireg javnozdravstvenog programa „Zdravstvena sigurnost stanovništva u zelenoj tranziciji – održivi razvoj urbane sredine i klimatska neutralnost“ koji obuhavaća širok spektar djelovanja unutar lokalne zajednice. Fokus javnozdravstvenog programa prvenstveno je na prevenciji zdravstvenih rizika, promociji zdravlja te energetskoj učinkovitosti i održivom gospodarenju otpadom kao ključnim faktorima zaštite okoliša.

S ciljem podizanja svjesnosti djece o važnosti održivog življenja i klimatskih promjena, u suradnji s KTD Fužine u OŠ Ivanke Trohar Fužine postavljena je informativno-edukativna izložba radova, namijenjena edukaciji fužinskih osnovnoškolaca o recikliranju i odgovornom gospodarenju otpadom.

Predstavnici KTD Fužine i NZZJZ PGŽ učenicima su održali i edukativno predavanje o javnozdravstvenim rizicima neodgovornog postupanja s otpadom te su poslali i jasnu poruku da svaki otpad nije smeće.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content