Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ i Hrvatska liga za hipertenziju potpisali sporazum o partnerstvu na projektu „Lov na tihog ubojicu“

U srijedu, 21. lipnja 2023. godine u parku Medicinskog fakulteta u Rijeci obilježen je završetak sedmog ciklusa organiziranog aktivnog vježbanja starijih sugrađana u organizaciji Katedre za socijalnu medicinu i epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, koji se provodi u okviru nacionalnog projekta „Lov na tihog ubojicu“.

Medicinski fakultet u Rijeci partner je Hrvatske lige za hipertenziju u aktivnostima provedbe ovog nacionalnog projekta, a u sklopu obilježavanja potpisan je i sporazum između Hrvatske lige za hipertenziju i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, čijim je sklapanjem  NZZJZ PGŽ postao novi partner u provedbi projekta.

Sporazum su potpisali ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije doc.dr.sc. Željko Linšak i akademik Bojan Jelaković, pročelnik Zavoda za nefrologiju, arterijsku hipertenziju, dijalizu i transplantaciju KBC-a Zagreb, predsjednik Hrvatske lige  za hipertenziju te voditelj projekta „Lov na tihog ubojicu“.

Definirana je suradnja zajedničkog preventivnog djelovanja u očuvanju zdravlja i promocije zdravih stilova života te dugoročne zaštite zdravlja, ali i zajednička suradnja u područjima akademskog rada i globalne borbe protiv epidemije hipertenzije.

Sporazum je usmjeren i na sinergijsku podršku projektima kojima se promoviraju preventivni programi ranog otkrivanja hipertenzije, programi zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja, edukacije o istima te usavršavanju stručnih kadrova u promociji zdravlja i znanstvenih istraživanja na području dokazivanja učinkovitosti zdravih stilova života na zdravlje stanovnika.


ARHIVA NOVOSTI

Svjetski dan bolesnika

11. veljače obilježava se  Svjetski dan bolesnika s ciljem podizanja svijesti o njihovom potrebama te težnji za stvaranjem bolje zdravstvene

SVJETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA

Svake godine se diljem svijeta 4. veljače obilježava Svjetski dan borbe protiv raka, inicijativa koja je pokrenuta još 2000. godine

Izdavanje mikrobioloških nalaza

Obavještavamo pacijente da zbog poštivanja GDPR pravila nalaze ne dostavljamo na privatne adrese elektroničke pošte. Nalazi se šalju CEZIH-om odabranom

Skip to content