Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Pomorski fakultet – Rijeka u projektu ProtectAS

Cilj projekta „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“ (ProtectAS) i istraživanja je obrana Iuka od unosa štetnih organizama koji će omogućiti smanjenje ranjivosti obalnog područja na klimatske promjene od potencijalnog unosa štetnih organizama.

Sustav kontrole temeljit će se na istraživanjima koja ce se provesti u dvije modelne luke, Rijeka i Ploče, geografski udaljenim područjima hrvatskog dijela Jadrana, te na već postojećim rezultatima istraživaja hrvatskih luka.

Vrijednost projekta je 3,2 milijuna kuna, a odobren je na natječaju »Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe kllmatskih promjena” od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Izvor: novilist.hr

Pročitajte više

ARHIVA NOVOSTI

NESUKLADAN UZORAK

Uzorkovanjem i analizom uzorka vode za ljudsku potrošnju u mjestu Radočaj Brodski utvrđeno je uzorak NIJE SUKLADAN  odredbama Pravilnika o parametrima sukladnosti, metodama analize,

NESUKLADNI UZORCI

Nakon uzorkovanja i analize vode za ljudsku potrošnju od 08.11.2022. u mjestima: Kamenski Hrib, Gornji Žagari i Prhci (lokalni vodovodi s

Skip to content