Judo za osobe starije životne dobi

U organizaciji Grada Rijeke, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Riječkog sportskog saveza održana je prezentacija programa juda za starije osobe. Prezentacija je održana u prostorijama Judo kluba „Rijeka“ na Kantridi, a u sklopu novog besplatnog programa sportske rekreacije za osobe starije životne dobi umirovljenici će učiti osnove tehnike juda te tehnike ublažavanja padova.

Program je pokrenut s ciljem oplemenjivanja već postojećih rekreativnih aktivnosti za starije osobe, poput nordijskog hodanja i aktivnosti na Bazenima Kantrida.


U ime NZZJZ PGŽ prezentaciji je sudjelovala voditeljica Odjela socijalne medicine doc.dr.sc. Suzana Janković, dr.med. te naglasila da „je program rezultat kontinuiranog zajedničkog promišljanja i truda u   unapređenju kvalitete života osoba starije životne dobi. Aktivnosti Odjela socijalne medicine, između ostalog, proaktivno su usmjerene na ovu specifičnu populacijsku skupinu s ciljem podizanja standarda i mogućnosti“.


Sportsko-rekreacijske aktivnosti za osobe starije životne dobi važan su dio javnozdravstvenog djelovanja NZZJZ PGŽ i prevencije bolesti, a ravnatelj doc.dr.sc. Željko Linšak, dipl.sanit.ing najavio je „da će fokus na ovakve javnozdravstvene programe u budućnosti biti i veći, a srednjoročni cilj je iskoristiti sva dostupna europska sredstva koja će našim građanima treće životne dobi unaprijediti kvalitetu života“.

ARHIVA NOVOSTI

Skip to content