Search
Search
Close this search box.

Blagdani u NZZJZ PGŽ protekli u duhu darivanja i humanitarnih akcija

Prosinac je mjesec darivanja, a djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije odlučili su ući u blagdansko raspoloženje organizirajući dvije značajne humanitarne akcije.

Jedna od njih bila je ona za Društvo za istraživanje i potporu (DiP), organizaciju koja već deset godina predano radi na izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom koje su završile obrazovanje.

Društvo za istraživanje i potporu (DiP) osnovano je 2013. godine s jasnim ciljem – unaprijediti živote građana, spriječiti društvenu isključenost, promicati zdrav način života te širiti humanost i solidarnost, posebice prema osobama s invaliditetom. Okuplja tim stručnjaka iz raznih područja, uključujući psihologe, sociologe, pedagoge, umjetnike, liječnike, socijalne pedagoge, defektologe-rehabilitatore, ali i osobe koje imaju puno entuzijazma i ljubavi za druge.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ s oduševljenjem je podržao ovu hvalevrijednu inicijativu, te su se njihovi djelatnici angažirali u prikupljanju sredstava koja će znatno pridonijeti radu Društva za istraživanje i potporu. Sredstva prikupljena tijekom akcije bit će namijenjena unaprjeđenju programa podrške, proširenju radno-okupacijskih aktivnosti te općenito poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom.

Druga humanitarna akcija djelatnika NZZJZ PGŽ iznenadila je kolegu i prijatelja Enesa Zukića za kojeg su prikupljene donacije za pomoć u liječenju dugogodišnjih simptoma ozljede vratne kralježnice. Uoči blagdanskog domjenka Enesu su uručene donacije kolega koje će mu omogućiti daljnje terapije robotske neurorehabilitacije.


ARHIVA NOVOSTI

Svjetski dan bolesnika

11. veljače obilježava se  Svjetski dan bolesnika s ciljem podizanja svijesti o njihovom potrebama te težnji za stvaranjem bolje zdravstvene

SVJETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA

Svake godine se diljem svijeta 4. veljače obilježava Svjetski dan borbe protiv raka, inicijativa koja je pokrenuta još 2000. godine

Izdavanje mikrobioloških nalaza

Obavještavamo pacijente da zbog poštivanja GDPR pravila nalaze ne dostavljamo na privatne adrese elektroničke pošte. Nalazi se šalju CEZIH-om odabranom

Skip to content