Search
Search
Close this search box.

Blagdani u NZZJZ PGŽ protekli u duhu darivanja i humanitarnih akcija

Prosinac je mjesec darivanja, a djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije odlučili su ući u blagdansko raspoloženje organizirajući dvije značajne humanitarne akcije.

Jedna od njih bila je ona za Društvo za istraživanje i potporu (DiP), organizaciju koja već deset godina predano radi na izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom koje su završile obrazovanje.

Društvo za istraživanje i potporu (DiP) osnovano je 2013. godine s jasnim ciljem – unaprijediti živote građana, spriječiti društvenu isključenost, promicati zdrav način života te širiti humanost i solidarnost, posebice prema osobama s invaliditetom. Okuplja tim stručnjaka iz raznih područja, uključujući psihologe, sociologe, pedagoge, umjetnike, liječnike, socijalne pedagoge, defektologe-rehabilitatore, ali i osobe koje imaju puno entuzijazma i ljubavi za druge.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ s oduševljenjem je podržao ovu hvalevrijednu inicijativu, te su se njihovi djelatnici angažirali u prikupljanju sredstava koja će znatno pridonijeti radu Društva za istraživanje i potporu. Sredstva prikupljena tijekom akcije bit će namijenjena unaprjeđenju programa podrške, proširenju radno-okupacijskih aktivnosti te općenito poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom.

Druga humanitarna akcija djelatnika NZZJZ PGŽ iznenadila je kolegu i prijatelja Enesa Zukića za kojeg su prikupljene donacije za pomoć u liječenju dugogodišnjih simptoma ozljede vratne kralježnice. Uoči blagdanskog domjenka Enesu su uručene donacije kolega koje će mu omogućiti daljnje terapije robotske neurorehabilitacije.


ARHIVA NOVOSTI

SUKLADNI UZORCI NA PODRUČJU GRADA ČABRA

Ponovljenim uzorkovanjem vode za ljudsku potrošnju dana 27.05.2024. u mjestima Donji Žagari, Plešce i Gorači ustanovljeno je da su uzorci SUKLADNI Pravilniku o parametrima

NATJEČAJ ZA SPECIJALIZACIJU

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije raspisao je Natječaj za upućivanje doktora medicine na specijalizaciju iz: Pisane prijave na

Ospice

Zadnjih mjeseci se bilježi povećan broj oboljelih od ospica u Europi, a pogotovo u nama susjednim zemljama (BIH , Srbija

Skip to content