Konferencija

Kriza mentalnog zdravlja: Djeca i mladi 2030.?!

9. i 10. listopada 2023. / Rok prijave 20.9.2023

Amadria Park Grand Hotel 4 opatijska cvijeta
Ul. Viktora cara Emina 6, 51410, Opatija

konferencija kriza-mentalnog zdravlja-djeca i mladi 2030

O konferenciji

Na skupu će biti naglasak na mentalnom zdravlju djece i mladih danas, kao i na prevenciji nasilja te projekcijama do 2030. godine. 

Ciljevi

Ciljevi su zajednički unaprijediti spoznaje o suvremenim promjenama u okolišnim uvjetima odrastanja i čimbenicima rizika, predstaviti nove pristupe prevenciji, liječenju i rehabilitaciji svih vrsta ovisnosti i s njima povezanim rizičnim ponašanjima i stanjima te interdisciplinarnim pristupom pronaći nova rješenja aktualnih problema.

Konferencija

Konferencija se organizira u sklopu projekta „Višekomponentni program prevencije ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama u Primorsko-goranskoj županiji“. Značajan dio projekta čini jačanje kapaciteta zajednice, promocija i diseminacija, što će se, između ostalog, ostvariti i organiziranjem same konferenciji.

Predavači

Na skupu će izlagati veći broj eminentnih predavača iz Primorsko-goranske županije, Republike Hrvatske te iz Europe i svijeta, zaposlenih u sustavu zdravstva, obrazovanja, socijalne skrbi, nevladinog sektora, kao i predstavnici donositelja odluka.

Poziv ravnatelja

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije priprema dinamičan program konferencije s mnogo uvaženih sudionika iz Republike Hrvatske, Slovenije i Srbije te bi nam bilo iznimno drago da i Vi budete s nama i sudjelujete u radu konferencije.

Vidimo se u Opatiji!

Ravnatelj NZZJZPGŽ Doc.dr.sc. Željko Linšak

Ravnatelj NZZJZPGŽ
Doc.dr.sc. Željko Linšak, dipl.sanit.ing.

Kotizacija je besplatna za sve sudionike.

Program

Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene programa.

izdvojeno iz programa

Kazališna predstava “Mreža”

Prilikom otvaranja konferencije vidjeti ćemo najavu nove socijalno angažirane predstave za djecu i mlade riječkog kazališta EDUKAZ i Udruge Hepatos Rijeka. Predstava je nastala u suradnji s Nastavnim Zavodim za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i problematizira tematiku vršnjačkog zlostavljanja, društvenih mreža i mentalnog zdravalja.

To četvrta je u nizu edukativnih predstava koju predstavlja udruga Hepatos iz svoje serije Kazališne priče.

Vidimo se na otvaranju!

Teodorović Tea-izložba

Izložba radova umjetnice Tea Teodorović

Na konferenciji će biti prikazana izložba radova umjetnice Tea Teodorović koja u svome radu istražuje rasprostranjen fenomen „brige o sebi“. Kroz različite medije i istraživanja, kombinacijom snage riječi i likovnog izražavanja, bavi se tematikom emocija, emocionalnih stanja, kao i mentalnog zdravlja, njihovih utjecaja na samu umjetnicu i društvo koju je okružuje.

Provjerite u programu i ne propustite.

Poster / prezentacija

Posteri se prihvaćaju isključivo u digitalnom obliku te će se prikazivati ciklički kroz cijelo vrijeme trajanja konferencije na digitalnim zaslonima ispred dvorana. Rezolucija ekrana je: 1080 x 1920.

Rok za prijavu i slanje postera je 10. rujna 2023. Molimo vas da postere dostavite na e-mail adresu: prevencija.pgz@zzjzpgz.hr

Kontakt

Za sva pitanja vezana uz konferenciju molimo da nas kontaktirati putem e-mail adrese: prevencija.pgz@zzjzpgz.hr

Kotizacija je besplatna za sve sudionike.

Organizator konferencije

Skip to content