Search
Search
Close this search box.

Konferencija

Kriza mentalnog zdravlja: Djeca i mladi 2030.?!

9. i 10. listopada 2023. / Rok prijave 20.9.2023

Amadria Park Grand Hotel 4 opatijska cvijeta
Ul. Viktora cara Emina 6, 51410, Opatija

konferencija kriza-mentalnog zdravlja-djeca i mladi 2030

Pratite konferenciju online!

Online praćenje moguće je preko YouTube kanala.
Svi online sudionici na YT kanalu dobiti će uputu kako da se registriraju.

Vaša pitanja napišite u chat pa ćemo ih postaviti sudionicima na kraju okruglog stola.

Preuzmite materijale s konferencije

Preuzmite radne materijale sa konferencije uz dopuštenje autora/predavača

O konferenciji

Na skupu će biti naglasak na mentalnom zdravlju djece i mladih danas, kao i na prevenciji nasilja te projekcijama do 2030. godine. 

Ciljevi

Ciljevi su zajednički unaprijediti spoznaje o suvremenim promjenama u okolišnim uvjetima odrastanja i čimbenicima rizika, predstaviti nove pristupe prevenciji, liječenju i rehabilitaciji svih vrsta ovisnosti i s njima povezanim rizičnim ponašanjima i stanjima te interdisciplinarnim pristupom pronaći nova rješenja aktualnih problema.

Konferencija

Konferencija se organizira u sklopu projekta „Višekomponentni program prevencije ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama u Primorsko-goranskoj županiji“. Značajan dio projekta čini jačanje kapaciteta zajednice, promocija i diseminacija, što će se, između ostalog, ostvariti i organiziranjem same konferenciji.

Predavači

Na skupu će izlagati veći broj eminentnih predavača iz Primorsko-goranske županije, Republike Hrvatske te iz Europe i svijeta, zaposlenih u sustavu zdravstva, obrazovanja, socijalne skrbi, nevladinog sektora, kao i predstavnici donositelja odluka.

Poziv ravnatelja

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije priprema dinamičan program konferencije s mnogo uvaženih sudionika iz Republike Hrvatske, Slovenije i Srbije te bi nam bilo iznimno drago da i Vi budete s nama i sudjelujete u radu konferencije.

Vidimo se u Opatiji!

Ravnatelj NZZJZPGŽ Doc.dr.sc. Željko Linšak

Ravnatelj NZZJZPGŽ
Doc.dr.sc. Željko Linšak, dipl.sanit.ing.

Kotizacija je besplatna za sve sudionike.

Prijave za sudjelovanje uživo su završene. Moguće je prijaviti se isključivo za online sudjelovanje.

Program

Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene programa.

izdvojeno iz programa

OnMyMind-najava

OnMyMind – nova web aplikacija za mlade

Na konferenciji će se lansirati i nova web aplikacija za mlade pod nazivom OnMyMind. Riječ je novom kanalu komunikacije sa mladom populacijiom o temama koje se tiču mentalnog zdravlja.

NZZJZPGŽ razvio je ovu aplikaciju je nakon razgovora i fokus grupa sa mladima koji su iskazali želju da na ovaj način čuju više o komunikaciji, socijalnim  vještinama, zauzimanju za sve, učenju i nošenju sa stresom, riješavanju sukoba, tehnikama samopomoći, odnosima sa roditeljima i vršnjacima te o poteškoćam mentalnog zdravlja. Razvoj aplikacije i sadržaja podržao je i Sveučilišni savjetovališni centar. 

Kazališna predstava “Mreža”

Prilikom otvaranja konferencije vidjeti ćemo najavu nove socijalno angažirane predstave za djecu i mlade riječkog kazališta EDUKAZ i Udruge Hepatos Rijeka. Predstava je nastala u suradnji s Nastavnim Zavodim za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i problematizira tematiku vršnjačkog zlostavljanja, društvenih mreža i mentalnog zdravalja.

To četvrta je u nizu edukativnih predstava koju predstavlja udruga Hepatos iz svoje serije Kazališne priče.

Vidimo se na otvaranju!

Teodorović Tea-izložba

Izložba radova umjetnice Tea Teodorović

Na konferenciji će biti prikazana izložba radova umjetnice Tea Teodorović koja u svome radu istražuje rasprostranjen fenomen „brige o sebi“. Kroz različite medije i istraživanja, kombinacijom snage riječi i likovnog izražavanja, bavi se tematikom emocija, emocionalnih stanja, kao i mentalnog zdravlja, njihovih utjecaja na samu umjetnicu i društvo koju je okružuje.

Provjerite u programu i ne propustite.

Poster / prezentacija

Posteri se prihvaćaju isključivo u digitalnom obliku te će se prikazivati ciklički kroz cijelo vrijeme trajanja konferencije na digitalnim zaslonima ispred dvorana. Rezolucija ekrana je: 1080 x 1920.

Rok za prijavu i slanje postera je 10. rujna 2023. Molimo vas da postere dostavite na e-mail adresu: prevencija.pgz@zzjzpgz.hr

Kontakt

Za sva pitanja vezana uz konferenciju molimo da nas kontaktirati putem e-mail adrese: prevencija.pgz@zzjzpgz.hr

Kotizacija je besplatna za sve sudionike.

Prijave za sudjelovanje uživo su završene. Moguće je prijaviti se isključivo za online sudjelovanje.

Organizator konferencije

Sponzori i donatori

PGŽ logo
Grad Rijeka
grad opatija
Skip to content