Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ sudjeluje na Mentalfestu s nizom predavanja na temu:  „Izazovi mentalnog zdravlja u odrasloj dobi“

U utorak 8. listopada 2024. godine, s početkom u 17:00 sati, u prostoru Gradske knjižnice Rijeka (Art-kvart “Benčić“, Ul. Viktora cara Emina 1) održat će se niz predavanja za građane i stručnjake iz područja mentalnog zdravlja na temu „Izazovi mentalnog zdravlja u odrasloj dobi“:

  • „Jesen života: mentalno zdravlje (žena) u menopauzi“
    • Barbara Vlaše Roman, mr. spec. klin. psih.
  • „Kako stručnjaci za mentalno zdravlje brinu o vlastitom mentalnom zdravlju?“
    • Ines Jakovčić, klin. psih., KBT i shema terapeutkinja, univ. spec. psych.
  • „Kako ostati mentalno svjež u starije životno doba“
    • Nevenka Vlah, univ. mag. sanit. publ. i prim. Helena Glibotić Kresina, dr. med., spec. javnog zdravstva

Predavanja su organizirana u sklopu Mentalfesta –  Festivala mentalnog zdravlja te projekta „Rijeka – Zdravi grad“, povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja i Međunarodnog dana starijih osoba, a organizatori su Dom za odrasle osobe Turnić u partnerstvu s Gradom Rijeka i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Gradskom knjižnicom Rijeka, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Rijeka i Hilton Costabella Beach Resort & Spa.

Bogat i raznolik program Mentalfesta održat će se od 7. do 11. listopada u Rijeci na temu „Mentalno zdravlje na radnom mjestu kao prioritet“, a sveu cilju smanjivanja stigme i izgradnje društva koje cijeni i promiče mentalno zdravlje.

ARHIVA NOVOSTI

Međunarodni dan starijih osoba

Na zasjedanju Glavne skupštine Ujedinjenih naroda 14.12.1990. godine, donesena je odluka kojom se svake godine 1. listopada obilježava kao Međunarodni

Skip to content