Search
Search
Close this search box.

Mjesec borbe protiv ovisnosti-  od 15. studenoga do 15. prosinca 2023.

Na otoku Rabu zajednički organiziramo brojne aktivnosti s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti suzbijanja problematike zlouporabe droga i ovisnosti. Zlouporaba droga i posljedično ovisnost o drogama je globalni problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih tijela.

U projektu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti na otoku Rabu sudjeluje Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko- goranske županije sa Županijskom specijalnom bolnicom Insula Rab, Domom zdravlja PGŽ, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć PGŽ, OŠ Ivana Rabljanina, SŠ  Markantuna De Dominisa na otoku Rabu, te u suradnji s Udrugom  Hepatos Rijeka i Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Putem šire društvene akcije na nacionalnoj i lokalnoj razini promoviraju se zdravi stilova života, podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti i pružanju pomoći obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content