Search
Search
Close this search box.

NZZJZ PGŽ i Hrvatska liga za hipertenziju potpisali sporazum o partnerstvu na projektu „Lov na tihog ubojicu“

U srijedu, 21. lipnja 2023. godine u parku Medicinskog fakulteta u Rijeci obilježen je završetak sedmog ciklusa organiziranog aktivnog vježbanja starijih sugrađana u organizaciji Katedre za socijalnu medicinu i epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, koji se provodi u okviru nacionalnog projekta „Lov na tihog ubojicu“.

Medicinski fakultet u Rijeci partner je Hrvatske lige za hipertenziju u aktivnostima provedbe ovog nacionalnog projekta, a u sklopu obilježavanja potpisan je i sporazum između Hrvatske lige za hipertenziju i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, čijim je sklapanjem  NZZJZ PGŽ postao novi partner u provedbi projekta.

Sporazum su potpisali ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije doc.dr.sc. Željko Linšak i akademik Bojan Jelaković, pročelnik Zavoda za nefrologiju, arterijsku hipertenziju, dijalizu i transplantaciju KBC-a Zagreb, predsjednik Hrvatske lige  za hipertenziju te voditelj projekta „Lov na tihog ubojicu“.

Definirana je suradnja zajedničkog preventivnog djelovanja u očuvanju zdravlja i promocije zdravih stilova života te dugoročne zaštite zdravlja, ali i zajednička suradnja u područjima akademskog rada i globalne borbe protiv epidemije hipertenzije.

Sporazum je usmjeren i na sinergijsku podršku projektima kojima se promoviraju preventivni programi ranog otkrivanja hipertenzije, programi zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja, edukacije o istima te usavršavanju stručnih kadrova u promociji zdravlja i znanstvenih istraživanja na području dokazivanja učinkovitosti zdravih stilova života na zdravlje stanovnika.


ARHIVA NOVOSTI

Skip to content