KORONAVIRUS

DNEVNO IZVJEŠĆE

919
broj novozaraženih u PGŽ
594
broj ozdravljenih u PGŽ
0
broj umrlih u PGŽ

ZBIRNO IZVJEŠĆE

8777
ukupan broj aktivnih slučajeva u PGŽ
60619
ukupan broj
ozdravljenih u PGŽ

716
ukupan broj
umrlih u PGŽ
ažurirano: 15.01. 2022. - 08:30



Odsjek za kontrolu hrane, predmeta opće uporabe, unapređenje prehrane i mikrobiologiju

Odsjek za kontrolu hrane, predmeta opće uporabe, unapređenje prehrane i mikrobiologiju obavlja slijedeće poslove:

  • provodi postupke potrebne za provjeru sastava i kakvoće hrane i predmeta opće uporabe prema važećim specifičnim pravilnicima i uredbama;
  • kontrolira i ocjenjuje zdravstvenu ispravnost hrane te sukladnost kakvoće hrane i predmeta opće uporabe prema važećim specifičnim pravilnicima i uredbama koji se odnose na sigurnost i zdravstvenu ispravnost hrane i predmeta opće uporabe;
  • utvrđuje i ocjenjuje kakvoću prehrane postupcima utvrđivanja sastava i kakvoće obroka i cjelodnevnih obroka;
  • ocjenjuje, prati i unaprjeđuje prehranu svih populacijskih skupina izradom smjernica za njeno unaprjeđenje te edukacijama u skladu s znanstveno-utemeljenim standardima pravilne prehrane;
  • provodi aktivnosti i programe povezanosti i prevencije nepravilne prehrane i kroničnih zaraznih bolesti;
  • izrađuje jelovnike za sve populacijske skupine za objekte sa organiziranom prehranom (dječji vrtići, škole, domovi, bolnice, hoteli, itd.) ili individualne sukladno prethodnoj evaluaciji nutritivnog statusa te zdravstvenog stanja;
  • provodi postupke za provjeru higijenskih uvjeta objekata koji posluju sa hranom, mikrobiološke ispravnosti hrane, predmeta opće uporabe i osoba koji rukuju hranom;
  • surađuje u aktivnostima ostalih Odjela Zavoda.

Djelatnici:

13 djelatnika

  • 8 VSS
  • 1 VŠS
  • 4 SSS

Voditeljica Odsjeka :
izv.prof.dr.sc. Sandra Pavičić Žeželj, dipl.sanit.ing.

Tel. 051/358-751
Mob.091/1207-613
e-mail: sandra.pavicic-zezelj@zzjzpgz.hr



 
MONITORING
OBAVIJESTI