KORONAVIRUS

DNEVNO IZVJEŠĆE

9
broj novozaraženih u PGŽ
3
broj ozdravljenih u PGŽ
0
broj umrlih u PGŽ

ZBIRNO IZVJEŠĆE

65
ukupan broj aktivnih slučajeva u PGŽ
33453
ukupan broj
ozdravljenih u PGŽ

433
ukupan broj
umrlih u PGŽ
ažurirano: 23.07.2021. - 08:30

PATHS-RASTEM

PATHS je sveobuhvatni razvojno utemeljen kurikulum univerzalne prevencije kojim se promovira socijalno-emocionalnu kompetenciju te pomaže u preveniranju ponašajnih i emocionalnih problema djece. Spada u 10 najboljih programa u klasifikaciji Blueprints for Violence Prevention od strane Center for Study of Violence Prevention.

U Hrvatskoj je PATHS-RASTEM projekt trajao od lipnja 2010. do lipnja 2012. godine. Nositelj je bilo Sveučilište u Zagrebu, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, voditeljica prof. dr. sc. Josipa Bašić, dok su suradničke institucije bile:

  • The Prevention Research Center, Penn State University, SAD
  • Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije
  • Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije
  • Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba

Financiran je iz Fonda Jedinstvo uz pomoć znanja (UNITY THROUGH KNOWLEDGE FUND, UKF). Provedba projekta je bila akcijska (primjenjen je u izabranim predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama) i istraživačka (provjerena je učinkovitost PATHS-a u uvjetima hrvatskih predškolskih ustanova i škola). Primjenjene su obje verzije PATHSa: za predškolsku dob (od 4 do 6 godina) i osnovnoškolsku (prvi i drugi razred).

U primorsko-goranskoj županiji bilo je uključeno ukupno deset osnovnih škola (pet intervencijskih i pet kontrolnih) te dvije ustanove predškolskog odgoja. 
MONITORING