KORONAVIRUS

DNEVNO IZVJEŠĆE

9
broj novozaraženih u PGŽ
3
broj ozdravljenih u PGŽ
0
broj umrlih u PGŽ

ZBIRNO IZVJEŠĆE

65
ukupan broj aktivnih slučajeva u PGŽ
33453
ukupan broj
ozdravljenih u PGŽ

433
ukupan broj
umrlih u PGŽ
ažurirano: 23.07.2021. - 08:30

Ambulanta za mentalno zdravlje

U skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti iz 2008. g. aktivnosti NZJZZ PGŽ nadograđene su otvaranjem Ambulante za mentalno zdravlje na adresi Studentska 1 u Rijeci.

U ambulanti rade liječnici-specijalisti psihijatrije, kao i subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije te psiholog. Obratiti se mogu svi zainteresirani građani koji osjećaju poteškoće kao posljedice stresnih događaja, tjeskobu, depresivnost, napade panike, ako su u procesu žalovanja, imaju teškoće vezane uz mišljenje i način doživljavanja, ako su oni sami ili članovi njihovih obitelji izloženi drugim teškim oboljenjima i sl.

Za dolazak nije potrebna uputnica, već samo zdravstvena iskaznica, a posjet se ne naplaćuje. Potrebno je prethodno se naručiti telefonom na broj 554-125.

Po dolasku,vrši se procjena provođenjem strukturiranog intervjua i, prema potrebi, psihološkog testiranja,nakon čega započinje savjetodavni odnosno psihoterapijski rad. Osim individualnog rada, moguća je i obiteljska terapija, a u indiciranim slučajevima i uvođenje farmakoterapije. 
MONITORING